fbpx

Zemlje u Evropi moraju prestati doživljavati muslimane kao potencijalne kriminalce

U Ankari je putem interneta predstavljen Evropski izvještaj o islamofobiji za 2019. godinu, a Altun je u obraćanju kazao da svrha izvještaja nije okrivljivanje nekoga već pozivanje na otvoren i iskren dijalog među prijateljima

 

Šef Ureda za komunikacije Predsjedništva Republike Turske Fahrettin Altun izjavio je da su Turska i Evropska unija (EU) dosad blisko sarađivale u brojnim oblastima, dodajući da isto mogu uraditi u borbi protiv antimuslimanskih rasističkih pokreta, javlja Anadolu Agency (AA).

U Ankari je putem interneta predstavljen Evropski izvještaj o islamofobiji za 2019. godinu, a Altun je u obraćanju kazao da svrha izvještaja nije okrivljivanje nekoga već pozivanje na otvoren i iskren dijalog među prijateljima.

Izvještaj je pripremila Fondacija za politička, ekonomska i društvena istraživanja (SETA) sa sjedištem u Ankari.

Altun je istakao da izvještaj omogućava ljudima širom svijeta da temeljito prate razvoj antimuslimanskog rasizma u Evropi.

Naglasio je da antimuslimanski rasizam nije samo evropski problem, istakavši da su muslimani ili ubijani ili povređivani širom svijeta kao dio napora sistematskog raseljavanja i zastrašivanja.

Skrenuo je pažnju na činjenicu da se islamofobija u Evropi svakim danom dodatno pogoršava te kazao da je u Evropi primjetan porast napada na muslimane, džamije i centre islamske zajednice.

“Prema tome, borba protiv islamofobije treba početi upravo u Evropi”, rekao je.

Kritikovao je i pristup nekih Evropljana, naglasivši da zemlje u Evropi, intelektualci i donosioci odluka moraju prestati doživljavati islam kao sigurnosnu prijetnju, a muslimane kao potencijalne kriminalce.

Poručio je da evropski lideri ne bi trebali prihvatati antimuslimanski rasizam i ne ispunjavati zahtjeve ljudi iz ekstremne desnice.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!