fbpx

Vučić proglasio pobjedu na izborima: Dobili smo više od dva miliona glasova

Kako je naveo, lista "Ivica Dačić - SPS - JS - Dragan Marković Palma" i lista "Aleksandar Šapić - Pobeda za Srbiju" sigurni su u parlamentu

Večeras smo dobili ogromno poverenje naroda, najveće ikad u Srbiji, te na nešto manje od 3,3 miliona izašlih građana dobili smo više od dva miliona glasova, izjavio je predsednik Srbije i lider liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu” Aleksandar Vučić, javlja Anadolu Agency (AA),

Nakon objavljenih preliminarnih rezultata, Vučić je rekao da je ogromno povjerenje naroda dobila njegova lista, lista broj jedan u “uslovima kada je malo ko u to verovao”.

Vučić je kazao da su dobili 63,4 odsto, ali da očekuje da bude više od 64 odsto kada stignu rezultati glasanja na Kosovu.

Kako je naveo, lista “Ivica Dačić – SPS – JS – Dragan Marković Palma” i lista “Aleksandar Šapić – Pobeda za Srbiju” sigurni su u parlamentu, te i manjinska stranka “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin”, lista “Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca”, “Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor” i “Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina”, dok je lista “Za Kraljevinu Srbiju – Žika Gojković” “na ivici” gde “to zavisi od 2.000, 3.000 glasova”, te da ne može da isključi mogućnost da u parlament uđu “Suverenisti” i “Metla 2020”.

Prema njegovim riječima, njegova lista dobila je veliko upozorenje naroda da moraju da budu još odgovorniji, ozbiljniji i marljiviji i da moraju da naprave najbolje moguće rezultate za građane.

“Mi smo večeras na nešto manje od 3,3 miliona izašlih građana kao lista broj jedan dobili više od dva miliona glasova”, naveo je.

Vučić je kazao da su “pobedili svuda, svuda gde su gubili, u svakom mestu u inostranstvu, tamo gde nikada nisu pobedili”.

Predsjednik Srbije je kazao i da je njegova lista dobila 90 odsto glasova u bh. entitetu Republika Srpska gdje je glasalo 87 odsto birača.

On je najavio da će u narednom sazivu Vlade Srbije uzimati i ljude koji nisu sa lista koje su prešle cenzus.

Aktivisti Srpske napredne stranke pozdravili su njegov govor aplauzom i uzvicima “Srbija”, a prije njegovog govora u prostorijama SNS bili su i trubači, što su funkcioneri te vladajuće stranke ispratili tradicionalnim plesom.

Prema preliminarnim rezultatima Republičke izborne komisije Srbije objavljenim sinoć, lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu” osvojila je 63,35 odsto glasova, dok je drugo mjesto lista “Ivica Dačić – SPS – JS – Dragan Marković Palma” sa 10,67 odsto glasova.

Prema rezultatima na 2,32 odsto biračkih mjesta, lista “Za Kraljevinu Srbiju – Žika Gojković” osvojila je 2,57 odsto glasova, zatim sledi “Aleksandar Šapić – Pobeda za Srbiju” sa 2,17 odsto.

“Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” ima 1,58 odsto, “Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor” 0,83 osto, “Ujedinjena demokratska Srbija” 0,32 odsto, “Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca” 0,53 odsto, “Metla 2020” 1,16 odsto.

Lista “Milan Stamatović – Zdravo do pobede – Dragan Jovanović – Bolja Srbija – Zdrava Srbija” ima 1,29 odsto, zatim sledi “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin” sa 0,26 odsto, “Milica Đurdević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici” sa 1,11 odsto.

“Narodni blok – Velimir Ilić – general Momir Stojanović” ima 0,31 odsto glasova, “Sergej Trifunović – Pokret slobodnih građana” 0,78 odsto, “Suverenisti” 1,16 odsto, “Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina” 7,39 odsto, “Grupa građana: 1 od 5 miliona” 0,37 odsto, “Nek maske padnu – Zelena stranka – Nova stranka” 0,11 odsto, “Čedomir Jovanović – Koalicija za mir” 0,28 odsto, “Ruska stranka – Slobodan Nikolić” 0,11 odsto i “Pokret Levijatan – Živim za Srbiju” 0,44 odsto.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!