fbpx

Vlada Kantona Sarajevo izdvaja 50.000 KM za pomoć Novom Pazaru u borbi protiv koronavirusa

Premijer KS-a Mario Nenadić izjavio je kako, u vremenu kada svi vode borbu sa pandemijom, izazvanom koronavirusom, smatra da je obaveza pomoći Gradu Novi Pazar koji je u Republici Srbiji prepoznat kao jedno od žarišta koronavirusa

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela odluku o davanju saglasnosti na Sporazum o dodjeli transfera Gradu Novi Pazar u iznosu od 50.000 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

Premijer KS-a Mario Nenadić izjavio je kako, u vremenu kada svi vode borbu sa pandemijom, izazvanom koronavirusom, smatra da je obaveza pomoći Gradu Novi Pazar koji je u Republici Srbiji prepoznat kao jedno od žarišta koronavirusa.

Također, Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo je donio zaključak kojim se obavezuje Vlada Kantona Sarajevo da finansijski pomogne Grad Novi Pazar u iznosu koji se može obezbijediti preraspodjelom sredstava.

Izdvojena sredstva namijenja su za “specijalnu” bolnicu, koja se nalazi u objektu škole “Dva Heroja“, u kojoj se liječe oboljeli od koronavirusa, te za nabavku medicinske opreme i materijala za liječenje oboljelih od koronavirusa u Novom Pazaru.

PROČITAJTE I...

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!