fbpx

Turska je partner onima koji žele mir i stabilnost u istočnom Sredozemlju

Grci su bez sumnje u velikoj zabludi ako misle da će u regiji (istočnog Sredozemlja, op.a.) de facto stvoriti situaciju bez dogovora s Turskom i Turskom Republikom Sjeverni Kipar, poručio je Celik

 

Glasnogovrnik turske Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Omer Celik izjavio je u utorak kako Turskoj niko ne može ukrasti njenu demokratiju, ne može je sruštiti, niti se može miješati u njen politički sistem, javlja Anadolu Agency (AA).

Celik je govorio na konferenciji za novinare tokom koje se dotakao aktuelnih dešavanja, između ostalog se dotakao i stavova demokratskog kandidata za predsjednika SAD-a Joe Bidena, koje je iznio u jednom intervjuu.

“Činjenica da je ovo stav predsjedničkog kandidata Demokratske stranke važna je u smislu prikazivanja vrijednosne krize u američkom političkom sistemu”, rekao je Celik.

“Niko nam ne može ukrasti demokraciju, uništiti našu demokraciju, niti se iko može miješati u naš politički sistem”, rekao je Celik, podvukao je da onaj ko podržava teroriste PKK/PYD, ko im šalje oružje, taj samo želi smrt kurdskoj djeci.

Kada je riječ o borbi protiv epidemije koronavirusa, Celik je rekao da je Turska uspješno vodila ovaj proces i pokazala izvanredan performans, dok su u svijetu uništene mreže proizvonje i potrošnje.

Celik se dotakao i napetosti na istočnom Sredozemlju, poručivši kako je Turska partner za one koji žele mir i stabilnost, ali da neće dozvoliti nikome da oduzme njena prava i naruši interese.

“Grci su bez sumnje u velikoj zabludi ako misle da će u regiji de facto stvoriti situaciju bez dogovora s Turskom i Turskom Republikom Sjeverni Kipar”, poručio je Celik.

Dotakao se i sporazua o normalizaciji koji su postigli Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Izrael, poručivši kako on ni na jedan način neće doprinijeti miru i stabilnosti.

“Rješenje bez Palestine neće dati rezultate”, poruka je Celika.

Prethodni članak

REFORMA I STATUS QUO

Sljedeći članak

Besramna izdaja Palestinaca

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!