fbpx

Tako je govorio Milanović

Kako je moguće da Milanović, koji je nekada javno, kao "pravog čovjeka" na "pravom mjestu", podržavao Željka Komšića u njegovoj drugoj po redu kandidaturi za člana Predsjedništva, danas otvoreno spori Komšićevu legitimnost i poručuje da su ga u stvari izabrali Bošnjaci!

Većina je upoznata sa onom poslovicom da “svaka vlast kvari; apsolutna vlast kvari apsolutno“, no vrlo malo ih je znalo da visoki i najviši nivoi vlasti, poput predsjednika države, mogu dovesti i do potpunog gubitka memorije ili radikalne promjene ličnih ubjeđenje i političkih svjetonazora. Milanović, koji je nekad dolazio u Bosnu i Hercegovinu i to po vlastitim riječima ne kao “mentor ili tutor već kao prijatelj i evropski socijaldemokrat”, a sve kako bi pružio podršku SDP-u i Željku Komšiću u kandidaturi za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, danas pak tvrdi da Željko Komšić paratizira na hrvatskom političkom tijelu! Kakav čudesan preokret i zaokret! Pogledajte video:

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!