fbpx

Skandal nad skandalima: SDP prodao Srebrenicu!?

Tri ekipe pripadnika SIPA-e od jutros na tri lokacije u Srebrenici vrše pretrese, a akcija je usmjerena protiv osoba koje su osumnjičene da su se bavile izbornim prevarama. 

Prema informacijama portala Faktor, jedna ekipa pretresa kancelariju u zgradi Općine Srebrenica koju koristi Bego Bektić, druga se nalazi u selu Gostilje gdje vrše pretres kuće Muamera Sandžića, a treća u Vladovićima gdje živi Enver Hamzić.
Bektić je predsjednik SDP-a Srebrenica, i bio je nosilac liste ove stranke na netom završenim izborima, a na listi je bio i Hamzić.Oni su osumnjičeni da su ukrali identitet više osoba bošnjačke nacionalnosti koje su potom fiktivno prijavili u Srbiji za glasanje putem pošte.

Svi fiktivno prijavljeni Bošnjaci svoje glasove navodno su dali kandidatu za načelnika Mladenu Grujičiću.

SDPBiH je jedina stranka koja u Srebrenici nije podržala inicijativu “Moja adresa: Srebrenica”, čiji je zajednički kandidat za načelnika bio Alija Tabaković. I prije su Srebreničani upozoravali da Bektić navodno radi za Grujičića na terenu, ali on o tome nije želio razgovarati.

Pozvali smo u augustu ove godine Bektića, predsjednika SDP-a Srebrenica, da bismo ga pitali o izborima u ovom gradiću, da li su podržali Tabakovića, te za koga skuplja glasove, ali on nije želio da razgovara. Poručio nam je da zbog naših tekstova ima problema, da dobija prijetnje smrću.

Bektić je, iako je tvrdio da nije, uredno pozivan na sastanke koje su mjesecima održavali općinski odbori stranaka koje čine probosanski blok u Srebrenici, ali je svaki put prijetio osobi koja ga je pozivala da će ga zbog uznemiravanja prijaviti policiji.

Nezvanično, Bektić, koji je i uposlenik Općine Srebrenica, navodno glasove na terenu prikupljao je za aktuelnog načelnika Mladena Grujičića, koji je zajednički kandidat svih srpskih stranaka.

Više informacija uskoro.

Izvor: Faktor

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Vlahomor 02.12.2020.

    Nema obraza, casti i karaktera! Nista im sveto nije! To su oni ciji su ocevi ispijali ‘maksuziju’ rakiju i ‘tefericili’ ispod titove slike. Odgojeni da zive lagodno i ugodno pod parolom ‘use, nase i podase.’

    Odgovori

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!