fbpx

Šef turskog parlamenta Sentop: Privođenje djece u Francuskoj je razbojništvo koje čini država

Troje učenika turskog i jedan alžirskog porijekla u četvrtak su na brutalan način privedeni zbog odgovora koje su učitelju u školi dali na upit za mišljenje o objavljivanju karikatura poslanika Muhameda

Predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafa Sentop oštro je osudio brutalno privođenje djece zbog optužbi za navodno opravdavanje terorizma u Francuskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

“Takav čin predstavlja razbojništvo koje provodi država. To se mora sankcionirati u skladu sa zakonom“, kazao je Sentop i dodao da je tim djelom Francuska prekršila sve pravne sisteme i sporazume koji se odnose na slobodu i zaštitu djeteta.

Šef turskog parlamenta Sentop je u Istanbulu također kazao da muslimane i islamski svijet brine retorika mržnje i antimuslimanske aktivnosti koje su intenzivirane u Francuskoj.

Tri učenika turskog i jedan alžirskog porijekla u četvrtak su na brutalan način privedeni zbog odgovora koje su učitelju u školi dali na upit za mišljenje o objavljivanju karikatura Poslanika Muhameda.

Policija je u ranim jutarnjim satima izvršila racije u njihovim poriodičnim kućama i odvela ih u stanicu na 11-satno ispitivanje.

Raciji u četiri kuće prethodila je prijava učitelja koji je kazao da se tim učenicima osnovne škole “Lous Pasteur“ ne sviđa objavljivanje karikatura Poslanika Muhameda, a policija je tu prijavu zabilježila kao moguću podršku terorizmu.

U razgovoru s novinarom AA, roditelji privođene djece su kazali da je policija ispitivala djecu za njihovu religiju, zašto su im majke pokrivene, kao i njihovo mišljenje o politikama francuskih i turskih predsjednika Emmanuela Macrona i Recepa Tayyipa Erdogana.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!