fbpx

SDP pao k’o balkon

U SDP-u računaju da je u nas pamćenje općenito kratko i traje otprilike onoliko koliko naslovi na internetskim portalima, pa dok dijele lekcije i pozivaju na odgovornost, “zaboravljaju” da je, u vrijeme dok su bili na vlasti, njihov ministar unutarnjih poslova snimljen sigurnosnim kamerama kako se nakon prometne nezgode u centru Sarajeva udaljava s mjesta događaja.

Nije trebalo dugo da se počne politizirati i prikupljati jeftine poene nakon stravične prometne nesreću u Sarajevu u kojoj su u ponedjeljak uvečer poginule dvije djevojke. Jutro nakon horora kod Zemaljskog muzeja oglasio se Kantonalni odbor SDP-a pozivajući na odgovornost kantonalnog premijera Elmedina Konakovića.

“Pitamo se, šta još treba da se desi u Kantonu Sarajevo, kako bi se počelo razmišljati o sigurnosti u našem Kantonu, ali i Gradu Sarajevu, pa da se nadležni konačno počnu baviti konkretnim stvarima? Zahtijevamo od Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva Kantona Sarajevo da hitno procesuiraju krivca sinoćnjeg nemilog događaja. Također, tražimo i odgovornost premijera Kantona Sarajeva Elmedina Konakovića, koji umjesto što se bavi gušenjem i pritiscima na umjetnost i slobodu izražavanja, treba konačno nešto učiniti po pitanju sigurnosti u Kantonu i činjenice da se glavna gradska saobraćajnica pretvara u stazu smrti, kako za pješake, tako i za vozače”, stoji između ostalog u saopćenju stranke koja se nakon propasti na lokalnim izborima u Sarajevu saopćenjima pokušava vratiti iz mrtvih.

U SDP-u računaju da je u nas pamćenje općenito kratko i traje otprilike onoliko koliko naslovi na internetskim portalima, pa dok dijele lekcije i pozivaju na odgovornost, “zaboravljaju” da je, u vrijeme dok su bili na vlasti, njihov ministar unutarnjih poslova snimljen sigurnosnim kamerama kako se nakon prometne nezgode u centru Sarajeva udaljava s mjesta događaja.

Bilo je to u januaru 2013. godine, ministar je bio Predrag Kurteš, a zaputio se u svoju omiljenu kafanu u službenom vozilu. Sudski proces kasnije je prekinut, a KO SDP tada nije pisao saopćenja. SDP nije pisao saopćenja ni kada su njihovi ministri uništavali službena vozila uzrokujući prometne nezgode od kojih su neke rezultirale smrću. Mladen Ćavar, Enver Bijedić, Zukan Helez, Svetozar Pudarić… samo su neki od njih.

Sada su se, nakon stravične nesreće u Sarajevu, u KO raspisali pokušavajući ostaviti dojam ozbiljne stranke u službi naroda. No, ništa im drugo i ne preostaje jer ono što su ostavili iza sebe u Sarajevu urušilo se kao balkon u centru Centra, u Titovoj ulici u kojoj su vladali 20 godina. Na lokalnim je izborima u Sarajevu SDP s 51 spao na 27 mjesta u općinskim vijećima. Što je pad od skoro 50 procenata u odnosu na 2012. godinu. Što bi, red bi bio, trebali saopćiti svojim glasačima. Barem onima kojih još uvijek ima. (N.H.)

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!