fbpx

SDA: Izvanredan rezultat SDA u Zvorniku, očekujemo poziciju predsjedavajućeg Skupštine

Cilj izabranih zastupnika je imati predsjednika Skupštine i poziciju s koje će moći rješavati najznačajnije projekte koji će značiti poboljšanje kvaliteta živorta povratnika.

Da je Stranka demokratske akcije  napravila izvanredan rezultat i u manjem bh. entitetu govori i rezultat na proteklim izborima GO SDA Zvornik.

Iako još uvijek preliminarni rezultati, SDA će u Zvorniku imati sigurna tri odbornika u Skupštini Grada Zvornika, te se očekuje prolazak i četvrtog.

“Možemo slobodno reći da smo na svim biračkim mjestima odnijeli pobjedu kada su u pitanju probosanske stranke koje predstavljaju povratnike. Do sada je to oko 3000 glasova, očekujemo puno više u konačnici. Naravno, SDA je ključni politički subjekt koji kontinuitano ima odbornike u Skupštini. Pored prisustva koronavirusa, koji nam je otežao izlaznost glasača, stranka bilježi porast broja glasača koji su povjerenje dali SDA-u. Ponosno ćemo pradstavljati povratnike i biti njihov glas” kazao je predsjednik GO SDA Zvornik Mensur Selimović

Ističu da su lokalni izbori pokazali snagu SDA i da  jedino predstavnici ove stranke zastupaju njihove interese i rješavaju najznačajnija pitanja koja se tiču povratnika.

Cilj izabranih zastupnika je imati predsjednika Skupštine i poziciju s koje će moći rješavati najznačajnije projekte koji će značiti poboljšanje kvaliteta živorta povratnika.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!