fbpx

SDA: Dodik je spreman žrtvovati sigurnost građana radi svojih političkih avantura

Višemjesečna zabrinutost predsjednika SNSD-a Milorada Dodika po pitanju migrantske krize pokazuje ovih dana svoju licemjernu suštinu, saopćeno je iz SDA.  

Mjesecima je, kako ističu, Dodik zvonio na sva zvona kako državne institucije trebaju efikasnije reagirati na migrantsku krizu, a sada kada BiH prijeti najopasniji migrantski talas, on blokira državne institucije i sprečava ih da zaštite sigurnost građana.

– Već sedmicama Vijeće ministara i Parlamentarna skupština BiH nisu u mogućnosti da normalno zasjedaju zbog toga što kadrovi iz entiteta RS blokiraju proces odlučivanja. Nastojanja predsjedavajućeg Vijeća ministara da organizira sjednice Vijeća ministara, na kojima se ništa neće odlučivati već samo primati određene informacije k znanju, predstavljaju paravan kojim se pokušava sakriti činjenica da Dodik onemogućava državu da odgovori najozbiljnijem sigurnosnom izazovu – navode iz SDA.

Dodaju da Dodikovo istrajavanje u tome da ne omogući ni angažovanje Oružanih snaga BiH radi zaustavljanja migranata na istočnoj granici, pokazuje da je on spreman žrtvovati sigurnost građana, a najviše onih u entitetu RS, radi svojih političkih avantura i ucjena.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!