fbpx

Saudijska Arabija pogubila 800 zatvorenika

Do 2020. godine ultrakonzervativno kraljevstvo poslalo je 11 ljudi u smrt, uključujući i ženu. Šest ih je osuđeno za ubistvo, a ostali za trgovinu drogom. Pet ih je imalo saudijsko državljanstvo. Tijekom prvih mjeseci ove godine došlo je do znatnog smanjenja pogubljenja nakon godinu dana.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • vlahomlat 15.04.2020.

    Pisite o tome koliko je pogubljeno u Americi, na koji nacin, i naveditie socijalno stanje i rasnu pripadnost svakog pogubljenog. POSEBNO NAVEDITE DA LI JE POGUBLJENI IMAO PRIVATNOG ADVOKATA. Drugo, kakve veze ima da je i zena medju pogubljenima? Zar je zenski zivot vrijedniji? Zar vam je feministicka propaganda toliko isprala mozak?

    Odgovori