fbpx

Salvini traži sterilizaciju bosanskih Roma

Ilegalni iseljenici uobičajena su meta komentara vođe Sjeverne lige. Prije godinu dana polemizirao je in sa svojim partnerima u vladi u Rimu i s tijelima vlasti u Bruxellesu. Tada je kazao kako mu je žao što su stranci koji su u Italiji boravili ilegalno "protjerani", dok su "talijanski cigani nažalost" morali ostati.

Ialijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini postom na Twitteru zatražio je sterilizaciju majke desetero djece osuđene za krađu kako bi se spriječila nova trudnoća jer bi uhapšena tako mogla biti puštena na slobodu.

Vasvija Husić poznata je džeparoška bosanskog porijekla i romske nacionalnosti koja je uhićena zbog pljačke više od četrdeset puta, nakon čega je uvijek puštana na slobodu. Razlozi zbog kojih nije išla u zatvor bili su njene uzastopne trudnoće. Ovoga puta osuđena je na 25 godina zatvora nakon što je opljačkala 86-godišnjeg peruansku turistu.

Zahtjev kontroverznog populističkog vođe dobio je brz odgovor na društvenim mrežama. Neki su se prisjetili da su, dok je džeparoška dobila 25 ​​godina zatvora, Umberto Bossi, osnivač Sjeverne Lige i blagajnik njegove stranke, Francesco Belsito, osuđeni na samo dvije i četiri godine zatvora, unatoč tomu što su pronevjerili gotovo 50 miliiona eura u mreži političke korupcije.

Ilegalni iseljenici uobičajena su meta komentara vođe Sjeverne lige. Prije godinu dana polemizirao je in sa svojim partnerima u vladi u Rimu i s tijelima vlasti u Bruxellesu. Tada je kazao kako mu je žao što su stranci koji su u Italiji boravili ilegalno “protjerani”, dok su “talijanski cigani nažalost” morali ostati.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!