fbpx

SAD zahvalile Turskoj na pomoći u borbi protiv COVID-19

Zahvalni smo našoj NATO saveznici Turskoj. Ova podrška pomaže američkim kompanijama koje rade dobar posao u borbi protiv COVID-19 širom svijeta, napisao je državni sekretar SAD-a Mike Pompeo

Šef američke diplomacije Mike Pompeo i dvojica kongresmena zahvalila su Turskoj na pomoći poslanoj SAD-u u borbi protiv zaraze novim tipom koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Dan nakon što je turski vojni avion s medicinskom pomoći sletio u Washington, državni sekretar SAD-a Pompeo zahvalio je Turskoj.

“Zahvalni smo našoj NATO saveznici Turskoj. Ova podrška pomaže američkim kompanijama koje rade dobar posao u borbi protiv COVID-19 širom svijeta. Zajedno ćemo proći kroz ovo i izaći snažniji nego prije”, napisao je Pompeo.

Kongresmen Alex Mooney iz Zapadne Virginije u subotu je također zahvalio Turskoj.

“Isporuka medicinskog materijala i neophodne opreme Turske SAD-u u borbi protiv koronavirusa je iskrena gesta dobre volje i solidarnosti”, smatra Mooney.

Kongresmen iz Ohaja Steve Chabot zahvalio je Turskoj na slanju dvije donacije u cilju pomoći zaštite prve linije medicinskog osoblja.

Turski vojni avion s drugim kontigentom medicinske pomoći u petak je sletio u bazu nedaleko od Washingtona.

Prva isporuka medicinske pomoći hirurških maski, zaštitnih odijela, dezinficijenasa, maski N-95 i vizira stigla je u srijedu.

Turska je pomoć poslala u najmanje 57 zemalja, uključujući Italiju, Španiju i Veliku Britaniju.

U SAD-u je od posljedica zaraze koronavirusom umrlo više od 66.000, a zaraženo je 1,1 milion.

Novi tip koronavirusa izbio je u decembru 2019., u kineskom gradu Wuhanu, a ubrzo se proširio na 187 zemalja i regiona širom svijeta.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI