fbpx

Protesti ispred centra za obradu glasačkih listića u Arizoni

Više od 100 demonstranata koji su nosili kačkete s natpisom MAGA, Trumpovim sloganom, i mašući transparentima Trump 2020 okupili su se ispred centra za obradu glasačkih listića u okrugu Maricopa u državi Arizoni gdje je u toku prebrojavanje glasova.

Složno su skandirali “Prebrojte glasove!” i “Pustite nas unutra!” dok je policija pokušavala da ih vrati od zgrade u kojoj se prebrojavaju glasovi drugu godinu zaredom u najmnogoljudnijem okrugu Arizone, što bi moglo potaknuti tijesnu utrku između predsjednika Trumpa i bivšeg potpredsjednika Joea Bidena, javio je Washington Post.

Mnogi su demonstranti potaknuti neutemeljenom tvrdnjom da su dijelovi glasačkih listića, na kojima se glasalo za Trumpa, diskvalificirani jer su glasači koristili flomastere da označe svoj izbor, glasina koju su neki nazvali afera “SharpieGate”.

Zapravo je činjenica da u zvaničnu statsitiku ulaze i glasački listići označeni flomasterima, navodi se u saopćenju Odbora izbornih posmatrača okruga Maricopa. Odjel za lokalne izbore davao je glasačima flomastere jer se tinta brzo suši.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!