fbpx

Predsjednik ogranka Naše stranke u Tuzli prijeti konačnim obračunom: “MI” protiv “VAS” i po cijenu života!

Čitajući Alića i njegove radikalizirane drugare, stječe se utisak da ovi zapravo salonski revolucionari žive u nekoj vrsti diktature u kojoj ne postoje demokratski izbori ili bilo kakvi mehanizmi da se smijeni ta navodno “kriminalna i korumpirana vlast”.

Čitajući Alića i njegove radikalizirane drugare, stječe se utisak da ovi zapravo salonski revolucionari žive u nekoj vrsti diktature u kojoj ne postoje demokratski izbori ili bilo kakvi mehanizmi da se smijeni ta navodno “kriminalna i korumpirana vlast”. Da li Alić i njegova vesela družina potencijalnih šumskih banditen zaista žive u takvim deluzijama ili je u pitanju nešto sasvim drugo? Čitajući ovakve komentare, vrlo brzo se primjećuje da je povod pozivanja na nasilje, na mučenje, na revoluciju te na negiranje legitimnosti demokratskih izbora vrlo prizeman i jednostavan. Alić, njegovi istomišljenici i Naša stranka za koju glasaju ne mogu “demokratskim putem” ili “demokratskim metodama” privući dovoljan broj glasača, i to upravo zbog onoga što oni istinski jesu: ekstremi i čudaci s margina čijih se ideja i ideologije gnuša pošten i normalan svijet. I to je glavni razlog za ove patnje mladih Valtera koji smatraju da narodu koji neće da glasa onako kako to zamišlja balava avangarda (to jest oni) treba po svaku cijenu uličnom revolucijom, ili nekim sličnim nasiljem, nametnuti progresivnu vlast Alića i njegovih alića. Njima je demokratija tek sredstvo, a ne svjetonazor ili vrijednost, tek privremeno pomagalo koje se može i treba odbaciti ako ne služi svrsi njihovog dolaska na vlast.

U tom smislu Alić vjerovatno i ima pravo, postoji i postojat će sukob u ovoj zemlji između NJIH, identitarne i političke manjine i margine koja bi da sukobima i nasiljem dolazi na vlast i “brutalno muči” političke neistomišljenike, te NAS, tj. bošnjačke demokratske većine koja neće dopustiti da joj za vrat opet zajaše – ili pritišće koljenom tako da se ne može disati – totalitarna manjina kojekakvih čudaka i odroda.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI