fbpx

Potpisan plan bilateralne vojne saradnje BiH i Ukrajine

Oružane sange Bosne i Hercegovine i Ukrajine dobrim dijelom imaju naoružanje koje je u velikoj mjeri međusobno kompatibilno, što daje prostora za povećanje saradnje na polju održavanja naoružanja i vojne opreme.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić sa saradnicima danas je u službenu posjetu primio otpravnika poslova Ukrajine Serhiija Miniaila.

U razgovorima o bilateralnoj saradnji BiH i Ukrajine izražena je obostrana želja da se vojna saradnja između dviju zemalja nakon nekoliko godina stagnacije intenzivira.

Sagovornici su konstatirali da Oružane sange Bosne i Hercegovine i Ukrajine dobrim dijelom imaju naoružanje koje je u velikoj mjeri međusobno kompatibilno, što daje prostora za povećanje saradnje na polju održavanja naoružanja i vojne opreme.

Uprkos složene političke situacije u obje zemlje izraženo je uvjerenje da će se već ove godine povećati broj međusobnih aktivnosti na dobrobit građana obje zemlje.

Nakon sastanka ministra Podžića s otpravnikom poslova Ukrajine Miniailom, pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović i ukrajinski vojni izaslanik brigadir Georgii Falko potpisali su Plan bilateralne vojne saradnje BiH i Ukrajine za 2020. godinu, saopćeno je iz Ured za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA)

PROČITAJTE I...

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!