fbpx

POČELO ČETNIČKO ORGIJANJE SRPSKIH POLICAJACA NA SANDŽAKU

Nakon vijesti o napadu na dva Bošnjaka u Pljevljima, po društvenim mrežama šire se snimci razularenih četničkih hordi širom Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, u kojima se slavi povratak "velike Srbije". Ovo je jedna od njih iz Bijelog Polja na kojima "pritisak na Turke" proslavljaju policijaci srpske nacionalnosti.

Uz pjesmu “Od glave Zete do grada Spuža” i fotografije Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Slobodana Miloševića i drugih ratnih zločinaca, u Bijelom Polju je proslavljeno “oslobođenje” Crne Gore, prenosi portal “Sandžak danas”.

U prilogu je i tekst pomenute pjesme.

“Od glave Zete do grada Spuža
Krvavi lanac vojske se pruža
Pritisli Srbi turske livade
Turcima u Spuž zadaju jade
A serdar Vule s visoke kule
Džeferdar pali, kukaju bule!
Leleču turci, kukaju bule
Oj lele lele, one ga Vule
A serdar Janko sa sabljom maše
Udrite braćo, SRPSTVO JE NAŠE!”

Ovakvu političku ideologiju i negatore genocida podržava i Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, čiji članovi i simpatizeti putem društvenih mreža čestitaju opoziciji pobjedu i “oslobođenje Crne Gore”.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Deka 01.09.2020.

  Pa vi majkani malo imate veze sa Turcima malo nemate. Dotična pjesma je stara 200 god i nema veze ni sa prvobitnim četničkim pokretom u Makedoniji a kamoli u ww2. A i vi se izjasnjavate kao ,, bosnjaci,, tako da ne vidim kako vas ova pjesma vrijedja.

  Odgovori
  • Ronin 01.09.2020.

   Vule Adzic crnogorski serdar istakao se u oslobodjenju ili zauzimanju Spuža od Turaka 1876 god..Tada je pjesma i nastala..Ko je branio a ko osvajao tako se potomci i odnose prema ovoj pjesmi..Da je jaka jeste..meni najdraza..

   Odgovori
 • MILE 02.09.2020.

  Ne palite raju sa ovakvim tekstovima….pesma je iz turskog zemana,rodoljubiva,ne vredja nikoga,podseća na 5 vekova ropstva i borbe Srba za slobodu,baš kao i 30 godina robovanja pod Milom.

  Odgovori

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!