fbpx

Platforma progresivnog populizma Mirsada Hadžikadića

Populističke izjave koje je davao u javnosti, od toga da bi, ako bi imao apsolutnu moć, posmjenjivao sve ministre (kao da ama baš nijedan ne ispunjava njegove visoke kriterije), ili da bi sve u državi krenulo naprijed ako bi se pohapsilo dvadesetak ljudi, ne idu u prilog Hadžikadićevoj proevropskoj ili prozapadnjačkoj orijentaciji koju deklarativno zagovara

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Adela 16.04.2019.

  Kamo sreće da se pisac malo više informisao prije nego što je krenuo u poluinformisano pisanje. Da je znao malo bolje rešerširati saznao bi da je 25.11. bila osnivačka skupštkna i da na 30 opština već pistoje inicijativni odbori plus tri u inostranstvu. Da se bolje informisao znao bi i da se radi o najbrže rastućem pokretu.

  Odgovori
 • Nedzad 17.04.2019.

  Ne bih ulazio u to kako Elvir vidi Platformu za Progres. O tome ce vjerovatno biti vise komentara. Nego bih da se osvrnem na par recenica o ostalim strankama. Elvir kaze: “Nešto je manje, ali i takvih je mnogo, stranaka koje uspiju preći granice sredina u kojima su nastale, ali često nemaju ni snage ni hrabrosti za više nivoe vlasti i prihvatanja odgovornosti, poput stranaka sa skraćenicama SBB, DF, SDP, NS.” Mozda bi se trebao sjetiti da je lider jedne od tih stranaka clan Predsjednistva BiH. Da je clan druge od tih stranaka bio dosta blizu tome (33.5% glasova u Federaciji), dok je uz sve registrovane i neregistrovane nepravilnosti u toku izbora, predizborne poklone i najjacu medijsku kampanju, kandidat stranke koja jedina po Elviru “uspijeva u sebi pronaći kapacitet neophodan za vođenje državotvorne politike” dobio 36.6%. Da li Elvir zna da je kandidat SDP dobio vise glasova od kandidata SDA cak i u opstinama kao sto je Tesanj, za koje u BiH od rata na ovamo vlada misljenje da su najjaca uporista SDA. Ocigledno je da je Elvirov pogled na bosansku politicku scenuvrlo pristrasan i vejerovatno u skladu sa njegovim politickim izborom. Zato i ne cudi njegov negativan stav prema Platformi i Mirsadu Hadzikadicu. Stanje u Bosni nije dobro, promjena je neophodna i svako ke zeli napraviti tu promjenu bi trebao biti dobrodosao.

  Odgovori
 • Dzenana 21.04.2019.

  Bilo bi bas interesantno procitati koje opcije i rjesenja , koji plan i program nudi SDA a isto tako ta se navede sve sta je od dosadasnjeg programa SDA uspjela da i ostvari za sve ove godine. Tada bi i najskepticnijim glasacima bilo jasno da nemaju sta da izgube i da je “rizik” vrijedan da se povjerenje da nekom sa “drazesnim” izjavama. Kome ste vi do sada gospodine Elvire Resicu davali svoje glasove i da li ste zadovoljni drzavnim uredjenjem , ministrima i saradnicima stranke koju ste birali? Izgleda da namjerno izostavljate sve izjave profesora Mirsada Hadzikadica koje lijepo daju objasnjenja na sva postavljena pitanja .Iza profesora stoje timovi visoko obrazovanih i sposobnih ljudi koji ce svoje sposobnosti pokazati gdje i kada to obaveze zatraze a u sluzbi i na uslugu naroda koji ce im dati svoje povjerenje. Gospodine Elvire Resicu- drazesno ste povrsni – u cijoj sluzbi i na cijem platnom spisku??

  Odgovori