fbpx

Ovo je okupacija! Facebook stranica bivše Vlade KS u vlasništvu Britanske ambasade!

Još jednom se potvrdilo ono na šta je već nekoliko puta ukazivao magazin Stav, da je prošla Vlada KS bila sasvim nenarodna vlast, obična igračka u rukama pojedinih ambasada i stranih centara moći.

Na sjednici Kriznog štaba Kantona Sarajevo, a koja je održana danas, doc. dr. Rusmir Baljić tražio je, u ime Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), od predstavnika stručnih službi Vlade Kantona Sarajevo da sve informacije u vezi s korona virusom objavljuju na zvaničnoj Facebook stranici Vlade KS s obzirom na to da ovu stranicu prati veliki broj građana Sarajeva.

Tišina u sali nastala je nakon što je Lamija Bojadžić iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo rekla kako to nije moguće učiniti, jer nemaju pristup Facebook stranici te da je Facebook stranica Vlade KS u vlasništvu Ambasade Velike Britanije u Bosni i Hercegovini.

Na iznenađenje svih prisutnih, pojašnjeno je kako strana ambasada uređuje stranicu, na šta je reagira dr. Rusmir Baljić.

“Nedopustivo je da vlada jednog kantona u sastavu suverene države ima zvaničnu Facebook stranicu, a da je uređuje strana ambasada”, kazao je Baljić.

Uređivanje Facebook stranice zasigurno će biti jedno od pitanja kojim će se u narednim danima baviti novi saziv Vlade Kantona Sarajevo na čelu s premijerom Mariom Nenadićem. SDA je ranije kritizirala vladu Edina Forte upravo zbog upotrebe Facebook stranice Vlade KS u stranačke svrhe.

Stav / klix.ba

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • vlahomlat 12.03.2020.

    Podanicki mentalitet je jako rasprostranjen kod Bosnjaka. Ona odvratna poslovica ‘use nase i podase’ vlada mentalnim sklopom vecine ljudi. Nije nas briga za ponos, obraz i cast. Jos uvijek balije velicaju Austrougarsku okupaciju i zale za srboslovenstvom gdje im je bilo oduzeto pravo na naciju i jezik.

    Odgovori