fbpx

OTIMAČI BOŠNJAČKE IMOVINE PROZIVAJU IGORA RADOJIČIĆA

Iako pokušavaju prijetnjama ostati na posjedu, Glišići će morati kad-tad napustiti imovinu koju bespravno koriste godinama, a koja je u vlasništvu lokalnog FK Jedinstva, odnosno banjalučkih Bošnjaka protjeranih iz tog grada. Zemlja je u vlasništvu Vrbanjaca od 1953. godine, a oduzeta im je 1994. godine.

“Želim da upoznam cijeli region na ogroman stepen korupcije i pravnog nasilja u Banjaluci, nezakonitosti, visoki stepen bahatosti i nepoštivanja građana ovog prelijepog grada na Vrbasu od strane institucije zvane Igor Radojičić. Neću te oslovljavati sa poštovani, gospodine, gradonačelniče, jer si svojim nemoralnim postupcima i višemjesečnom torturom i ignorisanju mene i moje porodice pokazao da niti si gospodin, niti si poštovan, a niti moj gradonačelnik.
Za mene si samo Igor, jedan spletkaroš, kukavica i podmukao lik jer me već godinu dana svjesno izbjegavaš i ne smiješ me pogledati u oči, a i ti i ja dobro znamo zašto je to tako, Igore?!”

Ovako svoje otvoreno pismo banjalučkom gradonačelniku Igoru Radojičiću započinje Dado Glišić, muzičar iz Banje Luke čija porodica već mjesecima odbija deložaciju sa zemlje u naselju Vrbanja, koje je već više od pola stoljeća u vlasništvu tamošnjih Bošnjaka. Kako bi denuncirao Radojičića, Glišić se nije libio u pismu ga nazvati i homoseksualcem.

“Inače, dok sam se raspitivao o tvojim aktivnostima, nisam ni imao saznanja, da se za tebe između ostalog po banjalučkim kuloarima uveliko priča i da si prvi gej gradonačelnik Banjaluke, da gajiš simpatije prema mlađim studentima, čak i mlađim mojim kolegama, a na to se mogu samo nadovezati da si i meni jako sumnjiv, jer vidim da nekako forsiraš i voliš taj lan, te lake materijale i crvene leptir mašnice…”

Glišić Radojičića optužuje za manipuliranje, progon njegove porodice, krađu gradskog zemljišta, trgovinu glasovima, pravno nasilje. Pismo Glišić završava porukom: “Podnio sam krivičnu prijavu na nalog ministra gospodina Dragana Lukača protiv svih odgovornih lica koji su učestvovali u privrednom kriminalu, tj. u bespravnom otuđenju gradske imovine, imovine moje porodice kao i otuđenje mog muzičkog ateljea.”

A zašto je, zapravo, bijesan Glišić i šta je razlog njegovog nervoznog pisanja?

Iako pokušavaju prijetnjama ostati na posjedu, Glišići će morati kad-tad napustiti imovinu koju bespravno koriste godinama, a koja je u vlasništvu lokalnog FK Jedinstva, odnosno banjalučkih Bošnjaka protjeranih iz tog grada. Zemlja je u vlasništvu Vrbanjaca od 1953. godine, a oduzeta im je 1994. godine.

Glišići su u posjed ušli nakon “dogovora” s FK Borac, koji im je tako pokušao kompenzirati navodni dug od prvo milion, pa 600, pa na kraju 250 hiljada maraka. Jedinstvo je dobilo prvostepenu, zatim drugostepenu, pa na kraju i presudu Vrhovnog suda RS‑a da im se zemljište mora vratiti. Protiv Glišića je u Banjoj Luci podneseno nekoliko krivičnih prijava, zbog krađe struje na stadionu, falsificiranja isprava, pa sve do prodaje tuđe imovine koju su uzurpirali na osnovu falsificirane dokumentacije.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!