fbpx

Oskrnavljena Zagrebačka džamija: Oštra reakcija Armina Hodžića

Jutros su na Zagrebačkoj džamiji osvanuli uvredljivi grafiti. Na događaj je oštro reagirao Armin Hodžić, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Hrvatskoj, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Bošnjačko nacionalno vijeće u Republici Hrvatskoj najoštrije osuđuje gnusni čin i uvredljive poruke koje su jutros osvanule na Zagrebačkoj džamiji. U vremenima kada nas trese najveća kriza u novijoj povijesti, kada je više nego ikad potrebna ljudska solidarnost, ovakvi su postupci nedopustivi.

Zahtijevamo od nadležnih institucija, iako opravdano zauzetih krizom uzrokovanom virusom korona i potresom, da pronađu odgovorne. Upozoravamo da je ovakva vrsta skrnavljenja za muslimane svetog vjerskog prostora izraz teškog šovinizma i ksenofobije, te da je potrebno hitno djelovati kako bi se zaustavila lančana reakcija dehumanizirajućih procesa i agresije prema manjinskim skupinama u Republici Hrvatskoj.

Hrvatsko društvo treba biti svjesno da je ovakva poruka danas osvanula na islamskoj bogomolji i, iako nije izoliran slučaj, već sutra može biti početak novog vala skrnavljenja i bogomolja svih drugih vjerskih manjinskih institucija, ali i početak ozbiljnih narušavanja prava nacionalnih manjina.

U vremenima opće krize još jednom pozivamo na solidarnost, zajedništvo i toleranciju te izražavamo nadu da će se većinski narod u Republici Hrvatskoj držati maksime ‘ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga’.”

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Mirjana 24.03.2020.

  Nema Srba pa ste vi na redu

  Odgovori
  • vlahomlat 24.03.2020.

   Blago nama sa komsijama kao sto su srbi i hrvati. Ne znamo ko je vise sklon mrznji prema svemu sto je drugacije, rusenju vjerskih objekata, progonima i genocidu…

   Odgovori
 • Ramiz 24.03.2020.

  Doći će vrijeme da će mnogi biti primorani vratiti se zemlji.

  Odgovori
 • Zekerijah 24.03.2020.

  To sve govori o njima kakvi su a za Islam da je vjera kojoj nema premca.

  Odgovori
 • Dževad Šehović 25.03.2020.

  ZAGREBČANI.i pored ove sramote /jednog pojedinca/vi ZAGREBČANI želim vam u ovom vašem teškom trenutku/korona,zemljotres/da se što prije snađete i povratie u sretniju svakodnevnicu.Želom ljudima koji su ostali bez krova nad glavom da što prije riješite svoj problem.Dragi Zagrebčani jedno kvarno zrno u žitu nanese dosta štete kad ga odstraniš imaš čisto brašno.S poštovanjem Dževad

  Odgovori

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!