fbpx

Optužuju druge za izdaju Krajine, a sami izdaju Srebrenicu

Veleizdaja nacionalnih interesa te saradnja s negatorima genocida logični su nastavak i kruna štetočinskog političkog djelovanja A-SDA. Ništa drugo nije se moglo ni očekivati od stranke takvog “kalibra” i takvih “kvaliteta”.

 

Jedan od većih političkih viceva bosanskohercegovačke politike glasi da je A-SDA navodno probošnjačka i promuslimanska stranka koja se na političkom spektru nalazi desno od SDA. To je tim više vic jer A-SDA nije tek uobičajena politička organizacija nastala iz nezadovoljstva i neostvarenih ambicija otpadnika iz matične stranke, već politički projekt bez doslovno ikakvih skrupula, ideje ili ideologije.

Čak ni većina afera koje se vežu za ovu stranku nisu od one uobičajene vrste karakteristične za bosanskohercegovačku scenu – korupcionaški i nepotistički skandali – već su daleko mračnije prirode.

Spolni odnosi s maloljetnicima, seksualna uznemiravanja i nuđenje zaposlenja u zamjenu za seks, krađe novca iz humanitarnih organizacija… – sve su to nedjela i skandali u koje su bili upetljani kadrovi A-SDA.

Sasvim je očekivano što je u takvom mračnjačkom i kriminogenom političkom habitusu spisak nedjela mogao samo evoluirati iz groznog u gore. Informacija koju je na svom Facebooku objavio Ćamil Duraković, kako je A-SDA svoja mjesta u biračkim odborima u Srebrenici prodala Dodikovom SNSD-u, te time pomogla Dodikovom kandidatu Mladenu Grujičiću, amaterskom četniku i profesionalnom velikosrbinu, da obnovi svoj mandat, stoga i nije veliko iznenađenje.

Veleizdaja nacionalnih interesa te saradnja s negatorima genocida logični su nastavak i kruna štetočinskog političkog djelovanja A-SDA. Ništa drugo nije se moglo ni očekivati od stranke takvog “kalibra” i takvih “kvaliteta”.

Ipak, ova vrsta najprizemnijeg nitkovluka, petokolonaštva i dušmanluka još bolje pokazuje koliko su zaista licemjerne prozivke koje su, zloupotrebljavajući migrantsku krizu, na račun SDA upućivali kadrovi A-SDA u vezi s nekakvom izmišljenom “izdajom Krajine”.

S druge strane, ne trebaju ni čuditi takve vrste etiketa od kadrova A-SDA jer ko bi o izdaji znao bolje i više od onih koji su u stanju za sitan novac izdati svetinju Srebrenice? Nadati se da će bošnjački glasači dobro upamtiti ovaj nož u leđa te da će, u skladu s time, nagraditi A-SDA tako što će je poslati na najudaljeniji ćošak smetljišta političke historije. /M.D./

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!