fbpx

Od mitraljesca Nikoletine do bombaša Bursaća

Ali Bosna i Hercegovina ispražnjena od vojnosposobnih stanovnika otvoren je prostor za ulaz srpske i hrvatske vojske na njenu teritoriju. Bosna i Hercegovina bez potencijalnih branioca otvorena je za podjelu. Između ovakvog Bursaćevog stajališta i stalnih poziva iz srpskih političkih krugova na demilitarizaciju Bosne i Hercegovine nema suštinske razlike. I u jednom i u drugom slučaju, susjedi imaju vojske, a Bosna i Hercegovina nema načina da se odbrani.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Amir Čamdžić 10.03.2019.

  Čovjek nije daleko od istine, pokušajte makar “probe radi” , kao što je nekada bilo u vojsci “a možda ima i sada” , da se oglasi “lažna uzbuna” ili lažni “poziv na poštu vojnu mobilizaciju” samo probe radi pa će te vidjeti kolika je spremnost ljudi na to a kolika na bježanju što dalje od svega, da se zarađuju evri, jer pokazalo se na primjeru da se dezerterstvo isplati već u decembru 1995 godine, kada su svi dezerteri dobili opštine amnestiju, kada su svi dezerteri oslobođeni od krivičnog gonjenja zbog bježanje od rata. Upravo Alija Izetbegović je dao tu amnestiju dezerterima. Znači dezerterstvo se isplati, svi koji su 1991 i 1992 godine pobjegli u inostranstvo su “dobro investirali” a velika većina onih koji su ostali u ratu (izuzev političkih poltrona) su danas niko i ništa, bijeda koja gotovo hljeba nema da jede. Pa vide to ljudi. Zato je Bursać u pravu kada navodi da će cunami bježanje od opšte vojne mobilizacije, ako se nekada proglasi, biti mnogo veći nego 1991 i 1992 godine. Šta se ko ljutite, kad je to sve tako, a sami ste skrivili svojim politikama što je to tako. Mislite da će “raja ponovo da brani nečije agluke, begluke, spahiluke”. Prevarili ste se.

  Odgovori
  • Amir Čamdžić 10.03.2019.

   Nećete vi ako nekada zatreba moći mobilisati (uhvatiti) ni 10 odsto onoga što ste mobilisali ili ste mogli mobilisati 1991 i 1992 godine, koja će to biti bježanja od vaših poziva.

   Odgovori
 • Amir Čamdžić 12.03.2019.

  Radi novinarske korektnosti trebalo je umetnuti link članka na koji se osvrćete, pa da čovjek koji čita vaš tekst može da “uporedi” šta je šta. Zbog toga evo link prema članku koji komentarišete u svome članku. Link

  http://www.6yka.com/novosti/dragan-bursac-za-mobilizaciju-spremna-djeca

  Odgovori