fbpx

NOVA SNAGA BOŠNJAKA U HRVATSKOJ

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) u Hrvatskoj Armin Hodžić najavio je u nedjelju kandidaturu za predstojećim parlamentarnim izobrima u XII. izbornoj jedinici za predstavnika Bošnjaka, Albanaca, Slovenaca, Makedonaca i Crnogoraca u Hrvatskom saboru.

“Proteklih pet godina nismo imali svog predstavnika u Hrvatskom saboru, na papiru smo imali predstavnicu koja nam je donosila više štete nego koristi. Mjesto u Saboru nije nikakav vrhunac niti kraj, nego početak, sredstvo i instrument da poboljšamo svoju poziciju u Hrvatskoj i da se vratimo gdje smo zaslužili biti”, rekao je Hodžić na konferenciji za medije.

Poručio je da zna koji su problemi Bošnjaka u Hrvatskoj i da za njih nudi rješenja. Želi promijeniti “mrtvilo koje trenutno vlada” kako bi Bošnjake u Saboru predstavljali sposobni ljudi, želi da branitelji koji su ginuli za Hrvatsku imaju satisfakciju koju zaslužuju te da mladi imaju mogućnost školovanja i stipendija temeljem znanja i rada.

Rekao je da se srami društva u kojem je mjerilo uspjeha i napretka obiteljsko stablo, veze i materijalni status. Vrijeme je za novi impuls, svjež dah i novu snagu, ističe.

Smatra da protekle četiri godine nije bio pasivni promatrač, već je javno istupao, iznosio političke stavove, zastupao Bošnjake u Hrvatskoj te predvodi sustav s respektabilnim budžetom, ugledom i zaposlenim osobama, koji svakodnevno realizira projekte vezane za Bošnjake.

“Činilo se sve da ušutim, da ne talasam. A ne talasati znači uživati određenu funkciju i zauzvrat šutjeti pred nepravdom i lažima. Ja nisam jedan od takvih. Govorio sam i govorit ću istinu”, poručio je Hodžić.

Rekao je da je ne ovisi o bilo kojem političkom ili vjerskom lideru te da svakome može pogledati u oči. “Moramo prestati vjerovati da vjerska zajednica može biti naša politička adresa, jer ona ima svoju ulogu koju obnaša, a mi moramo naći svoju autentičnu i jaku političku opciju”, ocijenio je.

Njegovo rješenje za to je nova snaga Bošnjaka predvođena mladim, sposobnim i ustrajnim ljudima. Ustvrdio je da njegova kampanja nije uperena protiv Albanaca, već želi da zajedno popune praznine nastale u proteklom mandatu.

Najavio je da njegova kampanja neće biti prljava, već duga, sadržajna i kreativna jer, ističe, njegovi neprijatelji nisu protukandidati, već problemi s kojima se narod suočava dugi niz godina. Svakom će Bošnjaku u Hrvatskoj uputiti osobno pismo u kojem će se predstaviti te će tijekom kampanje biti među ljudima kako bi rješavao zajedničke probleme.

Istaknuo je da je na manjinskim izborima u Zagrebu prošle godine, kada je njihova lista u konkurenciji 112 kandidata i pet lista, osvojila 76 posto mjesta u Vijeću, što je, tvrdi, pokazatelj da je narod željan promjena.

Također, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine čestitao je Dan nezavisnosti BiH.

(Hina / Stav)

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!