fbpx

Nismo putovali na račun građana

Nije istina da su troškovi putovanja delegacije Vlade Kantona i novinarske ekipe TVSA plaćeni iz budžetskih sredstava.

 

Dana 7. novembra u časopisu Stav, na sedmoj stranici, objavljen je tekst pod naslovom Građani platili Fortino razgledanje Beča, u kojem su iznijete brojne neistine. Nije istina da su troškovi putovanja delegacije Vlade Kantona i novinarske ekipe TVSA plaćeni iz budžetskih sredstava.

Naime, delegacija i novinarska ekipa putovala je na poziv Ureda Grada Beča u Sarajevu. Troškove putovanja i smještaja finansirao je Grad Beč. Ekipa TVSA putovala je na prijedlog i na poziv Ureda Grada Beča, što se može provjeriti konsultirajući odgovorne iz ovog ureda.

Osnovni postulati novinarske profesije nalažu provjeru navoda, što u ovom slučaju nije ispoštovano. Jedan telefonski poziv ili e-mail prema kabinetu premijera KS spriječio bi obmanjivanje javnosti i iznošenje neistina.

Zahtijevamo da u narednom broju časopisa Stav uradite ispravku netačnih navoda, uz izvinjenje premijeru KS, delegaciji i novinarskoj ekipi TVSA. Također, očekujemo da demanti i izvinjenje objavite na vašem web-portalu. /Pres-služba KS/

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!