fbpx

Narod i pravda Resiću podvalili snimak, Avaz prenio

Prenosimo status Elvira Resića, predsjednika Općinske izborne komisije Novi Grad Sarajevo, koji se na Facebooku oglasio povodom pojave audiosnimka, za koji Avaz tvrdi da se njime otkrivaju krađe na izborima održanim 7. oktobra.

“Snimak koji se danas, 19. oktobra 2018. godine, pojavio na društvenim mrežama, a na kojem se čuje moj glas, predstavlja podvalu i montažu jer na njemu nije autentičan razgovor. Snimanje je načinjeno nezakonito, a zatim je sadržaj dorađen i premontiran.

Na društvenim mrežama i na YouTubeu objavljen je danas audiosnimak na kojem se čuje dio mog razgovora s Mirzom Selimbegovićem, vijećnikom u Općini Novi Grad. Riječ je o telefonskom razgovoru vođenom prije dvije godine i on nije vezan za ovogodišnje izbore, kako se to tendenciozno želi predstaviti. 

Selimbegović, danas sekretar Naroda i pravde, a 2016. godine član SDA i kandidat te stranke na općinskim izborima, na dan održavanja ovogodišnjih općih izbora, 7. oktobra 2018. godine, rekao mi je da ima neki stari snimak i prijetio mi da će ga objaviti. To je i učinio, dvanaest dana poslije. Toliko mu je, očigledno, trebalo da ga doradi i premontira. 

Budući da je riječ o neovlaštenom snimanju i objavljivanju neautentičnog razgovora, prinuđen sam podići privatnu tužbu protiv Selimbegovića.”

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!