fbpx

Ko visoko leti, nisko pada: Dino hoće avijaciju Kantona Sarajevo, Sanela mu ne da

Zanimljiva i indikativna rasprava povela se ovih dana između formalnog predsjedavajućeg Skupštine a neformalnog premijera iz sjene Kantona Sarajevo, Elmedina Dine Konakovića i Sanele Prašović-Gadžo, zastupnice SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH

Zanimljiva i indikativna rasprava povela se ovih dana između formalnog predsjedavajućeg Skupštine a neformalnog premijera iz sjene Kantona Sarajevo, Elmedina Dine Konakovića i Sanele Prašović-Gadžo, zastupnice SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Zanimljiva jer se tiče Konakovićevog, za sada neuspješnog, pokušaja da po svaku cijenu potroši desetine miliona maraka građana Sarajeva kako bi kupio luksuzni helikopter kojim bi letio iznad svoje “Republike Sarajevo”, a indikativna jer pokazuje, prije svega zbog načina diskusije, sve veće napukline između NiP-a i SBB-a, članova vladajuće koalicije u Kantonu Sarajevo.

Na sve optužbe Prašović-Gađo da se novac nenamjenski troši, jer se za planiranu kupovinu jednog može kupiti nekoliko drugih podjednako kvalitetnih helikoptera, Konaković je uzvraćao opetovanim ismijavanjem zastupnice Prašović-Gađo kao rezidentnog “eksperta za helikoptere”. Rasprava se brzo pretvorila u zajedljiva ujedanja, poređenja s Todorićevim helikopterima, a kao sitan kusur potegnuto je i pitanje “Pennyja”, odnosno toga da li je vladajuća frankenštajn-koalicija u Kantonu Sarajevo namjeravala dati deset miliona maraka firmi “Penny plus” kako bi ona s buduće trase transverzale uklonila vlastite bespravno podignute objekte, koje zakonski ionako o vlastitom trošku mora ukloniti.

Za javnost je ovakva vrsta koalicionih “bračnih nesuglasica” uvijek korisna jer u općoj makljaži kroz prozore redovno leti i prljav veš, pa se tako sazna i ono što bi inače ostalo sakriveno.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!