fbpx

Kakva bruka: Na protestima podrške odlazećoj Vladi Kantona Sarajevo manje građana nego članova vlade!

Kakva je i kolika razlika između onoga što o sebi misle u Našoj Stranci, Narodu i Pravdi i SDP-u, i toga kako ih građani Kantona Sarajevo zaista doživljavaju, pokazalo se još jednom i večeras.

Izbezumljeni zbog same pomisli da mogu izgubiti ugodne sinekure koje su uživali gotovo godinu dana, neki iz odlazeće Vlade zaista su povjerovali u vlastitu propagandu o najboljoj vladi ikada koju navodno podržava većina građana pa su pokušali da ospore sam demokratski proces smjene vlasti tako što su sami sebi organizirali proteste podrške. Time su pružili odličnu priliku da pokažu građanima Sarajeva, ali i svekolikoj bosanskohercegovačkoj javnosti, da u suštini nemaju istinsku i spontanu podršku čak ni vlastitih ukućana, prijatelja i rodbine, a kamoli većine građana Sarajeva. A vox populi je rekao svoje, jer se na protestima nije okupilo niti dvadeset ljudi, zajedno s novinarima! Kakav maestralan autogol! Kakvo poniženje u vlastitoj režiji! Ako postoji bilo šta što bi pokazalo pravu mjeru odlazeće nenarodne vlasti, onda je to ova pljuska naroda i građana Sarajeva koja im je legla, što se kaže, “ko budali šamar”!

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!