fbpx

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Hari 23.04.2020.

    Danas, uoci Ramazana je ministar sigurnosti BiH odlucio da umjesto da pomogne izbjeglicama, da ih popise i deportuje. Gdje je reakcija Islamske zajednice????
    Radoncicu, fasisto i šverceru koji zajedno sa Dodikom popisujes i deportujes izbjeglice, ti se usudjujes da cestitas Ramazan, sram da te bude. Jesi li ikom pomogao? Gdje ti je islamski moral? Jesi li udomio ijednog izbjeglicu?
    Zasto suti IZ, zasto suti Reis. Slazu li se oni sa Dodikom i Radoncicem.

    Odgovori