fbpx

Izetbegović uputio čestitku povodom ramazana: Budimo našim mislima, molitvama i djelima uz one kojima je najteže

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom mjeseca ramazana. 

Čestitku prenosimo u cijelosti:

Neka nam tjelesno odricanje i ramazanski ibadeti u ovom časnom mjesecu donesu novu duhovnu snagu, kako bismo mogli odgovoriti na izazove u vremenu koje nosi novu kušnju.

Mjesec ramazan nas na najsnažniji način podsjeća da je čovjekova snaga u strpljenju, činjenju dobrih djela, praštanju i jačanju veza i povjerenja u zajednici. Ojačajmo stoga porodične, komšijske i prijateljske veze na kojima se temelji društvo.

Budimo s našim mislima, molitvama i djelima uz one kojima je najteže. Priteknimo u pomoć svakome kome možemo i kome je pomoć potrebna. Zamolimo Boga da olakša i pomogne potlačenim ljudima širom svijeta koji trpe zulum i nepravdu.

Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i bošnjačkoj dijaspori želim lahak post i dobro zdravlje u nastupajućem mubarek mjesecu.

Ramazan šerif mubarek olsun!

(Faktor.ba)

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Hari 23.04.2020.

    Danas, uoci Ramazana je ministar sigurnosti BiH odlucio da umjesto da pomogne izbjeglicama, da ih popise i deportuje. Gdje je reakcija Islamske zajednice????
    Radoncicu, fasisto i šverceru koji zajedno sa Dodikom popisujes i deportujes izbjeglice, ti se usudjujes da cestitas Ramazan, sram da te bude. Jesi li ikom pomogao? Gdje ti je islamski moral? Jesi li udomio ijednog izbjeglicu?
    Zasto suti IZ, zasto suti Reis. Slazu li se oni sa Dodikom i Radoncicem.

    Odgovori

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!