fbpx

Izetbegović odgovorio Dodiku: Dok nam se drži pištolj na sljepoočnici, nema razgovora!

Izetbegović je, komentirajući poziv Milorada Dodika na razgovor i spekulacije o organiziranju "Dejtona 2", kazao da ne vjeruje da će doći do "Dejtona 2", ali da bi, ako bi se ova kriza nastavila, SDA naravno imala svoje zahtjeve, poput izmjene entitetskog glasanja ili statusa Srebrenice te paritetima sa kojima SDA nije zadovoljna.

– Dok ova blokada ne prestane, nema nikakvih sastanaka. Dok se drži, da tako kažem, pištolj na sljepoočnici, nema razgovora. Neka prestanu sa blokadama, neka se život nastavi. Iz jedne krize smo u roku od mjesec dana ušli u drugu voljom Milorada Dodika. Nećemo na takav način funkcionirati – poručio je Izetbegović.

Predsjednik SDA je upozorio da će aktuelna kriza utjecati na sve, a naročito na građane entiteta RS.

– Neće biti Budžeta, neće biti kredita, usporit će se izgradnja, neće biti nekih vodovoda u Bijeljini, gdje smo trebali preuzeti kredite. Smanjit će se napredak u smislu povećanja broja zaposlenih. Napravili smo nekih 110.000 novozaposlenih u posljednjih pet godina. Čemu prekinuti takve stvari – izjavio je Izetbegović.

Izetbegović je, govoreći o imovini SDA koju je problematizirao Dodik tvrdeći da su njen povrat zatražili prvobitni vlasnici, kazao da se nasljednici prvobitnog vlasnika zgrade u kojoj je smještena centrala te stranke, nikada nisu javili, te da je sve oko vlasničkog pitanja regularno.

(Faktor / Stav)

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!