fbpx

Imam Al-Akse oslobođen nakon hapšenja u okupiranom Istočnom Jerusalemu

Izraelske vlasti su bivšem jerusalemskom muftiji Sabriju u januaru izrekle kaznu četveromjesečnog udaljavanja od džamije Al-Akse.

Izraelske snage sigurnosti oslobodile su imama džamije Al-Aksa Sheikha Ekrima Sabrija kojeg su juče uhapsile u Jerusalemu, javlja Anadolu Agency (AA).

Neimenovani lokalni izvori javljaju da je imam Sabri pušten iz izraelske policijske stanice nakon saslušanja u okupiranom Istočnom Jerusalemu.

Isti izvor javlja da je imamu Sabriju izrečena jednosedmična zabrana približavanja džamiji Al-Aksa i da se tereti za navodno huškanje naroda i poticanje na odmazdu protiv Izraela.

Neimenovani član porodice imama Sabrija za AA je ranije kazao da su izraelske snage izvele pretres njihove porodične kuće u okupiranom Istočnom Jerusalemu i lišile ga slobode. Ističući kako se imam Sabri opirao hapšenju za koje ne postoje nikakve osnove, član porodice je kazao da su ga izraelske snage privele korištenjem sile.

Izraelske vlasti su bivšem jerusalemskom muftiji Sabriju u januaru izrekle kaznu četveromjesečnog udaljavanja od džamije Al-Akse.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!