fbpx

Hrvatska policija traži ovog čovjeka zbog uvredljivog grafita na džamiji u Zagrebu

Kako prenosi portal Index.hr policija traži muškarca sa slike jer sumnjaju da on ima saznanja o oštećenju vjerskog objekta u Gavellinoj ulici.

“U ponedjeljak, 23. ožujka 2020. godine, oko 22 sata u Zagrebu, u Gavellinoj ulici, nepoznati je počinitelj počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari na štetu vjerskog objekta”, piše policija.

Iako policija to ne spominje u priopćenju, u Gavellinoj ulici u Zagrebu nalazi se džamija. Na njoj su 24. ožujka osvanuli uvredljivi grafiti – ispisane su uvredljive poruke o Aliji i Bakiru Izetbegoviću.

“Na fotografijama je muškarac za kojeg se pretpostavlja da raspolaže saznanjima o navedenom kaznenom djelu.

Nepoznati je muškarac starosti oko 30-35 godina, zdepaste tjelesne građe, visine oko 180 cm, tada je bio obučen u tamnu zimsku jaknu s kapuljačom i donji tamni dio trenirke, sivu vunenu kapu, bijele tenisice s crnim ruksakom na leđima.

(Index.hr)

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!