fbpx

Hogar mlaki

Wigemarkove izjave toliko su tipične po tome da se izgovori mnogo a ne kaže ništa, te da se u osnovi podrži ono što se deklarativno osuđuje da bi ih se moglo nazvati akašijevskim. Wigemark je, tako, izjavio da “nije upoznat sa svim detaljima”, ali da smatra kako su i RS-u i FBiH potrebne “policijske snage koje odgovaraju potrebama građana”.

Piše: Mustafa DRNIŠLIĆ

 

Postoji li bolji živući primjer degeneracije međunarodnog prisustva u Bosni i Hercegovini od šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH Larsa-Gunnara Wigemarka?

Samim svojim javnim nastupom, ali još više svojim izjavama, Wigemark je hodajući podsjetnik da je EU od svoje nekad konstruktivne uloge jačanje Bosne i Hercegovine opet degenerirala na podržavanje kojekakvih partikularnih agendi, baš kao što je to bio slučaj tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Prisjetimo se samo da je Wigemark podržao preglasavanje u CIK-u, napao apelaciju SDA za ocjenu ustavnosti imena RS, nazivajući je “skretanjam pažnje sa stvarnih problema”, drugovao s Čovićem kada je predsjednik HDZ-a bio na meti kritika zbog svoga političkog djelovanja, čime je amortizirao kritike i legitimizirao Čovića, podržao i poticao obespravljivanje i samoobespravljivanje bošnjačke djece u Jajcu da bi sada relativizirao namjere vlasti manjeg bosanskohercegovačkog entiteta da preko stvaranja rezervnog sastava policije naprave svoju paravojsku.

Wigemarkove izjave toliko su tipične po tome da se izgovori mnogo a ne kaže ništa, te da se u osnovi podrži ono što se deklarativno osuđuje da bi ih se moglo nazvati akašijevskim. Wigemark je, tako, izjavio da “nije upoznat sa svim detaljima”, ali da smatra kako su i RS-u i FBiH potrebne “policijske snage koje odgovaraju potrebama građana”.

Naveo je i izjave ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača (kojima je Lukač pokušao stvaranje rezervnog sastava opravdati migrantskim pitanjem) ponešto ih dovodeći u pitanje usporedbom sa situacijom u Unsko-sanskom kantonu, koji ima daleko veći migrantski problem nego čitava RS, no niti jednom riječju nije osudio stvaranje rezervnog sastava policije MUP-a RS.

Naravno, šutnja je u ovom slučaju ako ne baš znak odobravanja, a onda barem priznanje da predstavnike EU takve stvari ne zabrinjavaju te da u vezi s tim ne planiraju bilo šta poduzeti, čak ni na nivou verbalne osude.

I upravo je to važna poruka, pogotovo za Bošnjake.

 

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!