fbpx

GO SDA Mostar: Kada je Milorad Dodik postao čovjek od najvećeg povjerenja SDP-a?

Gradski odbor SDA Mostar sa gnušanjem odbacuje sve navode KO SDP BiH HNK o tome kako su SDA i  predsjednik  Bakir Izetbegović, navodno „prodali Mostar“.

Istina je naravno potpuno drugačija, gospodo i drugovi iz SDP-a!

Bakir Izetbegović je tokom pregovora o Mostaru zauzeo krajnje korektan i principijelan stav da dogovora sa HDZ BiH može biti samo ukoliko saglasnost na tekst sporazuma daju i sami Mostarci, odnosno mostarska SDA.  Takav stav Izetbegović je zadržao tokom cijelog trajanja pregovora, pa čak i neposredno prije samog čina potpisivanja. Ko pročita Sporazum o Mostaru u to se i sam mogao uvjeriti, ali onaj koji to nije ili neće, očito se može posvetiti teorijama zavjere i političkoj naučnoj fantastici.

Ali, SDP BiH  – očito istina ne zanima!

Da ovu stranku zanimaju tačne činjenice, onda ne bi tek tako i „na riječ“ vjerovali Miloradu Dodiku, koji je očigledno planski „bacio kost“, kako bi unio nemir na bosanskohercegovačku i mostarsku političku scenu. Na bačenu kost Dodika, odmah je natrčao SDP BiH i suštinski se pošteno izblamirao.

Između riječi Milorada Dodika, koji svako malo poziva na disoluciju BiH i provjerenih stavova dokazanih BH patriota, SDP BiH bira Dodikovu verziju stvarnosti!?

Šta nam to govori o KO SDP BiH u HNK? Zašto je ova stranka sprema da zarad sitnih i sumnjivih probitaka ući u dogovor sa Dodikom? Njima i njihovim članovima prepuštamo da odgovore na ova pitanja, te javnost obavijeste kako je to Milorad Dodik postao čovjek od najvećeg povjerenja SDP BiH u HNK!

GO SDA Grada Mostar smatra kako se pitanja Mostara moraju riješavati, prije svega, u Mostaru.

Svako uplitanje raznoraznih „dušebrižnika i teoretičara zavjere“ iz drugih sredina može samo naštetiti interesima grada i njegovih stanovnika. Mostar se u ova izazovna vremena mora okrenuti samom sebi, a probosanske stranke saradnji, sve sa ciljem da pobijedi patriotska ideja jedinstvenog Mostara u cjelovitoj i suverenoj BiH.

Zato mostarska SDA ostaje i dalje čvrsto na principima jedinstvenog i nedjeljivog Mostara – grada u kome ima mjesta za sve, bez obzira na sva podmetanja i udarce ispod pojasa i bez argumenata.

A onima koji radije vjeruju Dodiku, nego onima koji su branili i brane suverenitet BiH, poručujemo da se dozovu pameti i prestanu djelovati u funkciji onih koji bi BiH i Mostar najradije podijelili, samo da mogu.

Neće moći gospodo i drugovi…

Gradski odbor SDA Mostar

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!