fbpx

Erdogan poslao pismo Džaferoviću, poruka za cijelu BiH

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan uputio je danas pismo predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefiku Džaferoviću.

“Poštovani predsjedavajući Predsjedništva, cijenjeni prijatelju,

​U ime mog naroda i u svoje lično ime, upućujem Vam izraze saučešća zbog smrti bosanskohercegovačke braće i sestara koji su izgubili živote tokom pandemije virusa COVID-19 koja je obuhvatila cijeli svijet. U borbi sa ovom bolešću koja je odnijela mnoge živote diljem svijeta Vašoj Ekselenciji i bratskom narodu Bosne i Hercegovine želim puno strpljenja, snage i uspjeha.

​Turska je u teškim vremenima uvijek bila uz prijateljski i bratski narod Bosne i Hercegovine i pokazala da se pravi prijatelj prepoznaje u crnim danima. U tom duhu, u želji da makar malo doprinesemo Vašoj borbi protiv virusa COVID-19, kao dodatak pomoći koju smo poslali nešto ranije danas u Vašu zemlju ponovo šaljemo medicinski materijal. Ako Bog da, dani ispunjeni zdravljem i spokojem će se u najkraćem vremenu vratiti u Bosnu i Hercegovinu.

​Koristim se prilikom da ponovim da smo uz Bosnu i Hercegovinu u njezinoj borbi protiv pandemije te da Vašoj Ekselenciji poželim uspjeh i sreću a prijateljskom i bratskom narodu Bosne i Hercegovine zdravlje i blagostanje.”

Ankara, 6. april 2020.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!