fbpx

Erdogan: Historijske pobjede na različitim frontovima pokazale su snagu naše zemlje i sposobnosti naše vojske

Erdogan je prije sastanka Visokog vojnog vijeća posjetio mauzolej osnivača Republike Turske Mustafe Kemala Ataturka, u Ankari

 

Historijske pobjede koje smo izvojevali na različitim frontovima od Sirije do Libije, od Levanta do borbe protiv terorizma, pokazale su snagu naše zemlje i sposobnosti naše vojske, kazao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je prije sastanka Visokog vojnog vijeća posjetio mauzolej osnivača Republike Turske Mustafe Kemala Ataturka, u Ankari.

U pratnji predsjednika Erdogana bili su i potpredsjednik Turske Fuat Oktay, brojni ministri i zvaničnici turskih oružanih snaga (TSK).

Predsjednik je nakon polaganja cvijeća na mauzolej Ataturka kazao kako će danas biti održan godišnji sastanak Visokog vojnog vijeća.

Istakao je da će nastaviti raditi na ispunjenju ciljeva postavljenih za 2023. godinu kada se obilježava jubilarna stota godišnjica osnivanja Republike.

“Historijske pobjede koje smo izvojevali na različitim frontovima od Sirije do Libije, od Levanta do borbe protiv terorizma, pokazale su snagu naše zemlje i sposobnosti naše vojske“, rekao je Erdogan, te je dodao:

“Visokom disciplinom, sviješću za svojim dužnostima, snagom za odvraćanje te nadmoćnim sposobnostima TSK, uprkos zlim očima, nastavlja biti garancija sigurnosti i održivosti naše zemlje.“

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!