fbpx

Dubioza kolektiv

Razlozi dolaska UEFA-inih revizora i nisu baš najjasniji, neki upućeniji spominju reviziju neophodnu kako bi klubu bio uplaćen novac za igranje u evropskim pretkolima.

 

 

Ne nazire se kraj finansijskim problemima u sarajevskom FK “Željezničar”. Pandemija je u potpunosti razorila finansijsko poslovanje ovog kluba u kojem novca nema već mjesecima. Nekolicina fudbalera oboljela je od virusa koji je u svijetu već odnio milion života, a novi problemi stižu iz dana u dan. U klub se najavila inspekcija UEFA-e, koja će pregledati finansijsko poslovanje kluba. Mada se tu, osim paučine u blagajni, nema bogznašta vidjeti.

Razlozi dolaska UEFA-inih revizora i nisu baš najjasniji, neki upućeniji spominju reviziju neophodnu kako bi klubu bio uplaćen novac za igranje u evropskim pretkolima.

Još je nejasnije kako će uprava kluba, koja je otvarala šampanjac u kafiću trenera Osima kada je imenovana, sada pojasniti lošu krvnu sliku kluba kojeg vodi, u kojem curi sa svih strana, u kojem novca nema već mjesecima, u kojem se igračima i trenerima duguje nekoliko plaća, u kojem je igračima isplaćeno tek nekoliko mršavih premija, a svako malo neko pokuca na vrata tražiti svoj novac koji mu klub duguje.

Prema nezvaničnim informacijama, posljednji u redu onih koji su na ta vrata pokucali jesu iz firme koja održava travnjak na stadionu Grbavica i navodno su zaprijetili tužbom jer ne mogu naplatiti održavanje terena. Najavu dolaska revizora mnogi od onih kojima se duguje odlučili su iskoristiti kako bi čelnicima kluba najavili da više neće potpisivati reprograme dugovanja neophodne za licencu.

Čini se da će, zbog svega toga, vrlo izglednim postati opcija prodaje pomoćnog terena na Grbavici. Odnosno, aktiviranje imovine, kako su to nježno, u celofan s ukrasnom mašnom, nakon nedavnog sastanka Upravnog odbora, navijačima upakirali svoje nakane prvi ljudi tog fudbalskog kluba. /R. S./

 

PROČITAJTE I...

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!