fbpx

Dino Mustafić zaboravio da je dvadeset godina živio u komunističkom sistemu!

Ljudska memorija zaista je čudna stvar. Čini se da nekako zaboravljamo ružne a pamtimo lijepe stvari, a čak i to podložno je krajnje subjektivnom osjećaju za ružno i lijepo. Ono što su nama bila predivna vremena i događaji, objektivno su možda za većinu drugih bili najmračniji periodi njihovih života.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • vlahomlat 18.12.2019.

    Mnogo je nostalgije za titoizmom i srboslovenstvom. To samo odrazava nivo duhovnog propadanja i moralnoga sunovrata velikog broja ljudi. U srboslaviji si bio priznat koliko i pas lutalica. Morao si se izjasniti kao srbin ili hrvat i reci da govoris srpsko-hrvatski jezik. Mnogo kasnije su dopustili da se Bosnjaci izjasne po vjerskoj pripadnosti, ali nikad nisu dopustili Bosnjacku nacionalnost. Mom ocu u rodnom listu su upisali da je Srbin bez pitanja njegovih roditelja. Ali, vecini jugobalija vise znaci 10 dana u Makarskoj na grahu i kupusu preko sindikata nego ponos i licno dostojanstvo.

    Odgovori