fbpx

Corona, a ne Crorona: Pomoć iz Hrvatske za borbu protiv pandemije upućena samo Hrvatima

Kako javljaju hrvatski mediji, Vlada Republike Hrvatske osigurala je u državnom proračunu financijsku pomoć za Bosnu i Hercegovinu u ukupnom iznosu od 43 milijuna kuna.

Na prvi pogled hvale vrijedna gesta, no ovaj novac, ustvari, nije namijenjen Bosni i Hercegovini već isključivo Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, a sve u cilju “podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala”. Inače, riječ se o bolnici čiji je “ravnatelj” Ante Kvesić nedavno postao pravi hit na društvenim mrežama, a nakon što je izjavio da su situacija u bolnici počela komplicirati kad su “u bolnicu došli pacijenti” zaraženi koronom. Kvesić je poznat i po svojoj izjavi da im je pacijent u bolnici zaražen koronom promaknuo jer je “umisto sprida, uša sazad”.

O čemu je zaista riječ potvrdio je i ministar zdravstva Republike Hrvatske Vili Beroš, koji je objasnio da je novac osiguran u proračunu “temeljem ustavne odrednice prema kojoj Hrvatska štiti i promiče prava i interese svojih državljana koji žive i borave u inozemstvu”, a državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas izjavio je kako je riječ o dobroj odluci, jer “Hrvati žive duž granice od tisuću kilometara koju Hrvatska ima s Bosnom i Hercegovinom i pomažući njima pomažemo ustvari sebi. Mi smo, kako uvijek govorimo, jedan nedjeljiv narod.”

Stara poslovica kaže da se poklonu u zube ne gleda, no druga, još starija, veli da se treba čuvati Danajaca i kad darove nose. Ma šta o tome mislio Zvonko Milas, hrvatski narod ipak jeste podijeljen jer živi u dvije susjedne ali zasebne i suverene države, te bi u duhu dobrosusjedskih odnosa korektna gesta bila donirati ovih 43 miliona kuna Bosni i Hercegovini kao državi kako bi se zatim ta sredstva mogla raspodijeliti po epidemiološkom a ne etničkom kriteriju.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!