fbpx

Članovi Naroda i pravde šire klice laži po društvenim mrežama

Da li je moguće da je glupavost poluinteligenata tolika da ne razumiju da je uznemiravanje građana putem širenja dezinformacija i lažnih vijesti otvoreno neprijateljsko djelovanje i agitacija ne samo protiv sugrađana koji imaju drugačiji politički ukus nego i samih sebe i vlastitih porodica?

Covidiotizam i petokoronaštvo ostrašćenih trolova, botova i stranačkih članova tzv. frankenštajn koalicije koja je vladala Kantonom Sarajevo ne poznaje granice. U vremenima kada se gotovo svaka država i društvo na planeti maksimalno napreže kako bi se mobilizovalo, organizovalo i jedinstveno nastupilo radi ublažavanja pandemije COVID-19 i njenih posljedica, dotle se ova grupa besramnih covidiota bavi subverzivnim spletkarenjima, a sve kako bi u ovim teškim vremenima nanijeli što više štete trenutnoj vlasti u Kantonu Sarajevo.

Najnoviji pasjaluk i dušmanluk kojeg su se dosjetili je da naokolo šire neslane “prvoaprilske šale” u kojima određene osobe tvrde kako su “na prijedlog više zastupnika u Skupštini Kantona imenovani za savjetnike za mlade u Kabinetu Premijera”. Naravno, radi se o potpunoj izmišljotini, no ovu laž trolovi i članovi stranaka bivše frankenštajn koalicije, posebno Naroda i Pravde, svejedno zlurado šire a sve kako bi izazvali bijes građana Sarajeva, pogotovo onih koji su baš ovih dana ostali bez posla, te kako bi gnjev građana usmjerili na Vladu ali i skupštinske zastupnike iz vladajuće koalicije.

Ovu je subverziju oštro demantirala zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i predsjednica Komisije za mlade Samra Ćosović-Hajdarević koja je tokom dana dobila više upita o istinitosti ovih napisa.

No, je li moguće da je glupavost poluinteligenata tolika da ne razumiju da je uznemiravanje građana putem širenja dezinformacija i lažnih vijesti otvoreno neprijateljsko djelovanje i agitacija ne samo protiv sugrađana koji imaju drugačiji politički ukus nego i samih sebe i vlastitih porodica? Je li moguće da se radi o mračnjacima koji bi radije gledali nasilje i nemire po ulicama Sarajeva nego svoje neistomišljenike u foteljama. Jesu li ovi ljudi zaista covidioti i to toliki da im je svejedno što se suočavamo sa pandemijom virusa kakva se nije desila zadnjih stotinu godina pa bi htjeli da ruše vlast po svaku cijenu?

Ako jesu onda su to neprijatelji ovog naroda i grada Sarajeva, jednaki onima koji su pucali po njemu i njegovim građanima, što sa brda, što iz svojih stanova.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!