fbpx

Čega se boji obavještajac Ivo Lučić kada proziva ugledne Bošnjake u Hrvatskoj

Lučića hvata panika, to je očito iz njegove grčevite reakcije. Prije svega muči ga jer je spoznao da u Hrvatskoj žive Bošnjaci i da očito nisu retardi i mentalno zaostale ličnosti kako to on pretpostavlja i kako bi to volio predstaviti. Lučiću je dobar i prihvatljiv jedino Hrvat musliman poput njegovog dobrog saradnika Zlatka Hasanbegovića, s kojim je mnogo puta dijelio zajedničke stavove na javnim tribinama po Hercegovini

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Goran Raguz 21.02.2018.

  OTVORENO PISMO G.BAKIRU IZETBEGOVIĆU

  Štovani gospodine Izetbegoviću!
  Obraćam Vam se i kao državniku, no prije svega kao predsjedniku SDA. Usput, ispričavam se što to radim u dane mjeseca Ramazana, no znam da Vi kao i svaki dobar vjernik, pored posta, svakodnevno obavljate i svoje redovne obaveze.

  O tome se i radi.

  Naime od izlaska tjednika STAV i pokretanja portala FAKTOR, internetom se širi glasina da je to nedonošče od novina, organ SDA ili makar finansirano Vašim novcem. Poznajući historijat stranke koju je osnovao Vaš rahmetli otac Alija, suvereno vodio rahmetli Sulejman Tihić, a sada Vi, ja u tu glasinu ne vjerujem i ulažem svoj ljudski protest. Ništa u povijesti ni stranke, ni njenih utemeljitelja, nastavljača ili sada Vas, ne navodi na to. Osobito činjenica, da se ni Vi ni Vaša stranka nikada nije bavila promašenim projektima. Koliko je do sada poznato, Stav ima najveću remitendu u povijesti novinarstva, što već izaziva vrlo masne viceve na taj račun.

  Obojica znamo kako se pravi nacionalni tjednik od društvenog značaja. Bili smo jedva izrasli dječaci kada je krenuo zagrebački Danas, u kojem je pok. Joža Vlahović, okupio elitu hrvatskog pera i preko noći napravio lom na tržištu novina. Sve je bilo jednostavno i važi i danas, skupi najbolje što imaš i skupi po bilo koju cijenu.

  Zato sam i ubjeđen da to nije projekat ni Vaš ni SDA. Osim ako se neko, nepismen i glup do bola, nije umiješao i u Vaše ime ovo napravio samo da kompromitira i Vas osobno i stranku. Zadnja previranja u koalicijama mi daju za pravo.

  Znam da je situacija sa novinarima teška u gradu gdje su novinarske standarde postavljali šagolji i dizdarevići, znam da nije lako naći pismenog čovjeka u gradu sa karakterom, no ekipa koja je odabrana u Vaše ime je dno, daleko ispod svega onog koje su komunističkoulagivačko Oslobodjenje i Svijet postavili davno prije rata.

  Urednici i novinari, neke poznam osobno, neke po čuvenju, mogli su pisati uratke pod paskom rahm. Ahmeta Hromadžića u Veseloj svesci, no ne i u novinama za odrasle.
  Nedostaje mi pameti tko je sastavio ovu ekipu tipa urednik Filip Mursel Begović, Irham Čečo, Elis Bektaš, i sl. osim debeli zlobnik. Neko tko misli da će Vas osobno kompromitirati ovim ljudima i ugroziti Vaše pozicije u dramatičnim trenucima po zemlju. Ne tvrdim da su oni svjesni ikakve zavjere. Oni su samo glupi i nepismeni. No onaj tko ih je tu doveo, nije. Pored toga što im pušta da uglavnom ne rade ništa, dopušta im privatnu zabavu po facebooku ili drugim društvenim mrežama, nepriličnu novinarima tabloida, a kamoli tjednika i portala koji navodno potpisuju u Vaše ime i ime Vaše stranke.

  Ne mislim Vam uzimati više Vaše dragocijeno vrijeme, osobito u ovaj sveti mjesec koji želim i Vama i Vašoj obitelji da provedete u miru i vjeri!

  Uz duboke isprike
  Vaš
  Goran Raguž

  Sent from my iPad

  Odgovori
 • jorgeal 01.03.2018.

  da kratko odgovorim .biti zaveden komunističkim prevarama zbog nepoznavanja,nije strašno ako se čovek osvesti,ali podržavati komunističke zločine je strašni sud,što je isto kao i činiti ih.Nisam ja na klik,već da ponovo navedem,da ima film da se pogleda a zove se KRVAVA ISTORIJA KOMUNIZMA,I SOVJETSKA PRIČA u kojoj sovjetski general priča o zločinima komunista i nacista.Sa sve snimljenim materijalom.tu nema šta da se doda.Komunizam i nacizam su potpuno isti i razlikuju se samo po lomunističkom internacionalizmu KASTA-socijalističke internacionale i NACISTI-NACIONAL SOCIJALISTI -KASTA zamišljena da vlada svetom.Činjenica je da su nacional socijalisti nastali posle komunista i po snimcima a i po istoričarima se nacisti učili zločinima od komunista.

  Odgovori