fbpx

Armin Hodžić žestoko odgovorio zastupnici koja predstavlja Bošnjake, a podržava saborsku Deklaraciju

Ermina Lekaj Prljaskaj je saborska zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, slovenske i makedonske nacionalne manjinu u Republici Hrvatskoj. Ova pripadnica albanske nacionalne manjine politički djeluje u Klubu zastupnika Milana Bandića i podržala je Deklaraciju o položaju Hrvata u BiH. To je bio povod za žestoku reakciju mladog aktiviste i bošnjačkog političara u Hrvatskoj Armina Hodžića. „Politiku koju vodite ne vodite u ime Bošnjaka Hrvatske“, poručuje Hodžić koji je do sada jedini viđeniji Bošnjak u Hrvatskoj, a da djeluje unutar nacionalnih institucija, koji je reagirao na događaje u Hrvatskom saboru. Otvoreno pismo Armina Hodžića prenosimo u cijelosti:

 

OTVORENO PISMO SABORSKOJ ZASTUPNICI ERMINI LEKAJ PRLJASKAJ

Poštovana saborska zastupnice Lekaj Prljaskaj,

11. septembra 2016. godine, kao kandidat albanske nacionalne manjine, dobili ste legitimitet da zastupate albansku, bošnjačku, crnogorsku, slovensku i makedonsku nacionalnu manjinu u Republici Hrvatskoj. Nažalost, svojim glasanjem za Deklaraciju o položaju Hrvata u BiH grubo ste povrijedili i ponizili najbrojniju nacionalnu manjinu koju biste trebali zastupati, onu bošnjačku. Tim činom podržali ste nasrtaj na suverenitet Bosne i Hercegovine, zemlju koja je svoju nezavisnost krvavo odbranila dajući živote svojih  najboljih sinova, na zemlju koju bošnjačka nacionalna manjina u Republici Hrvatskoj osjeća svojom domovinom. Svojim neprisustvom i nesudjelovanjem u raspravi o Deklaraciji, a zatim glasanjem za i podržavanjem te Deklaracije, iskazali ste zabrinjavajuću nezainteresiranost i nemar prema Bošnjacima koje biste trebali predstavljati i zastupati. Naime, Vama je, prema svemu sudeći, bitnije podržati raspravu o „ravnopravnosti“ i položaju konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini nego se boriti za poboljšanje neravnopravnog položaja bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj koju, među ostalima, predstavljate. Također, kao pripadnica albanske nacionalne manjine, trebali bi znati da svojim činom možete unijeti zloduh nepovjerenja u do sada bratske i prijateljske odnose Bošnjaka i Albanca koji isto tako dijele i zajedničku vjersku instituciju u Republici Hrvatskoj. Za nadati se da će Bošnjaci Vaš čin shvatiti isključivo kao lični i da on neće imati utjecaje na odnose s bratskim albanskim narodom.

Pritom nam nije poznato koja bi to stranačka stega, ili političko koristoljublje, trebalo biti važnije od ispunjavanja dužnosti koju ste preuzeli. Velik broj zastupnika u Hrvatskom saboru je s razumijevanjem shvatila što ova Deklaracija znači u smislu narušavanja državotvornosti Bosne i Hercegovine i shodno tome je nisu podržali. Od Vas se u najmanju ruku očekivao minimum pristojnosti prema Bošnjacima koje navodno zastupate, primjerice da se odredite kao suzdržana.

Međutim, gospođo Lekaj Prljaskaj, Vi niste bili među njima, i to je ono što nas žalosti.

Bošnjaci u Hrvatskoj nisu zaslužili ovakav odnos, prije svega zbog svoga historijskog doprinosa stvaranju Republike Hrvatske kada ih je preko 1100 dalo svoje živote u ostvarenju toga cilja. Svjesni smo da se Vi previše ne uznemirujete zbog ovakve vrste protesta jer smatrate da ćete Bošnjake smiriti trgujući svojom pozicijom člana u Savjetu za nacionalne manjine koji odlučuje o financiranju bošnjačkih manjinskih udruga. No, čvrsto i bez ustezanja Vam želim poručiti da oni koji zbog mrvica na stolu žmire pred činom ponižavanja mojeg naroda ne mogu i neće utjecati na većinu Bošnjaka Hrvatske koje ste povrijedili.

Ovim činom, smatramo, kompromitirali ste svaku mogućnost da na bilo koji način predstavljate Bošnjake u Hrvatskoj. Iz toga razloga, lično ću pokrenuti inicijativu prema bošnjačkim organizacijama i vijećima sa ciljem da Vam se onemogući da budete gost na događanjima koje iste organiziraju. Vaše prisustvo na svakom budućem mjestu okupljanja Bošnjaka trebalo bi se smatrati kao uvreda nacionalnom dostojanstvu bošnjačkog naroda, ali i uvreda ljubavi koju Bošnjaci osjećaju prema svojoj domovini – nezavisnoj i suverenoj, tisućljetnoj zemlji Bosni i Hercegovini.

Također, nadam se kako je Vaš sramni čin pokazatelj Bošnjacima u Republici Hrvatskoj da je krajnje vrijeme za svaku vrstu homogenizacije radi adekvatnog organiziranja za sljedeće izbore, da nikada više ne bi trpjeli ovakve uvrede i poniženja.

Gospođo Lekaj Prljaskaj, na Vaše razumijevanje politike ne mogu utjecati, ali Vam mogu reći da politiku koju vodite ne vodite u ime Bošnjaka Hrvatske!

 

Armin Hodžić, SDAH

 

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Kasim Vilic 15.12.2018.

  Ova sto prestavlja manjine u hrvatskom parlamentu je osoba koja ne zna ni sebe prestaviti a kamoli drugog i drugacijeg. To je zalosno, ali sticem dojam da je tu zbog mjesecne plate i udobne fotelje!!

  Odgovori
 • “Babo” 15.12.2018.

  Istinske Bošnjake veterane Domovinskog rata RH zabrinjava odavno tko ih prestavlja u Saboru RH !

  Odgovori
 • puka 59 – GREŠKA 15.12.2018.

  -VETERANI 317 SBBR GRADA HEROJA MISLE NIŠTA SLUĆAJNO OD ELZABETE ILI IZNENAĐUJUĆE IMALA JE VEĆ PRIMJER IZ RS -SDA KADA SU UVELI ČETIRI SNSD U DOM NARODA BIH.POZDRAV DOMOVINI DO OTREŽNJENJA .

  Odgovori
 • Hajro 16.12.2018.

  Pa nedajte se zezati drage moje BOŠNJE jer ste Vi već u EU i možete da koristite tu demokrtiju koju “oni” pružaju.

  Odgovori

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!