fbpx

Armin Hodžić sa šefom ureda Zorana Milanovića o odnosima Bošnjaka i Hrvata

Tema razgovora bio je položaj bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj i odnosi između Hrvata i Bošnjaka, a obje strane su izrazile snažnu želju da oni budu značajno unaprijeđeni u skoroj budućnosti

Danas je održan sastanak između predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Armina Hodžića i Orsata Miljenića, šefa ureda novoizabranog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Tema razgovora bio je položaj bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj i odnosi između Hrvata i Bošnjaka, a obje strane su izrazile snažnu želju da oni budu značajno unaprijeđeni u skoroj budućnosti. Na sastanku je razgovarano o budućoj saradnji i aktivnostima u svrhu poboljšavanja odnosa između dva naroda.

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Armin Hodžić za Stav je komentirao održani sastanak:

“Mislim kako sada postoje uvjeti da se poboljšaju odnosi između Hrvata i Bošnjaka jer za to postoji volja svih aktera. S gospodinom Miljenićem razgovarao sam o suradnji u predstojećem periodu, a iako nije vrijeme da iznosimo detalje, mogu istaknuti da sam optimist i izraziti zadovoljstvo današnjim sastankom.”

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!