fbpx

Zukorlićevo “crno na bijelo”, ali više “na belo”

Zbog izuzetno pogoršane sigurnosne situacije u Pljevljima oglasio se i Mešihat Islamske zajednice Pljevlja, koji se direktno obratio Dritanu Abazoviću, lideru koalicije “Crno na bijelo”, čiji je član i Zukorlićev SPP, ističući kako u Pljevljima trenutno vladaju “haos, bezakonje i mržnja spram pripadnika nacionalnih manjina”.

Nakon što je na izborima u Crnoj Gori pobjedu odnijela prosrpska opozicija, nije trebalo dugo čekati na uobičajene scene slavljeničkog velikosrpskog šovinizma. Kolone auta okićene velikosrpskom ikonografijom iz kojih su se mogle čuti velikosrpske parole i povici bile su očekivane, no ovaj je put takav ceremonijal bio praćen i prijetnjama nesrpskom stanovništvu, naročito Bošnjacima.

Uskoro se s riječi prešlo na djela pa su počeli napadi na tamošnje bošnjačko stanovništvo. Najgore je bilo u Pljevljima, gdje su, pored razbijanja izloga radnji u vlasništvu lokalnih Bošnjaka, i fizički napadnuti građani bošnjačke nacionalnosti.

Da bi sve bilo gore, pobrinuli su se predstavnici crnogorskog ogranka Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića. Ne samo da je Zukorlićeva stranka bila dio koalicije “Crno na bijelo”, koja je donijela prevagu na izborima i sasvim izvjesno Crnu Goru vratila u ruke nereformirane i povampirene velikosrpske politike, već su i njeni predstavnici pokušali minimalizirati napade zadojenih pristalica svojih velikosrpskih koalicionih partnera. Tako je Hazbija Kalač, predsjednik SPP u Crnoj Gori, ustvrdio kako su napadi na Bošnjake ustvari organizirani od aktuelne crnogorske, a ne nove dolazeće velikosrpske vlasti!

Kalač svojim izjavama pokušava atakirati ne samo na pamet već i na čula pljevaljskih Bošnjaka, jer hoće da vjeruju njemu, a ne vlastitim očima. Potpuno je jasno da se ovakvim skandaloznim nastupom i suludim tvrdnjama pokušava amortizirati činjenica da crnogorski Bošnjaci već sada na vlastitoj koži osjećaju posljedice skandaloznog i antibošnjačkog političkog djelovanja SPP-a.

Ovakvim pokušajem skretanja pažnje s pravih krivaca namjerava se sakriti vlastita uloga beogradskog trojanskog konja, korisnog idiota i političke štetočine koju je SPP, zarad ličnih interesa svog vlasnika Muamera Zukorlića, odigrala na izborima u Crnoj Gori te time doslovno pucala u noge crnogorskim Bošnjacima.

Zbog izuzetno pogoršane sigurnosne situacije u Pljevljima oglasio se i Mešihat Islamske zajednice Pljevlja, koji se direktno obratio Dritanu Abazoviću, lideru koalicije “Crno na bijelo”, čiji je član i Zukorlićev SPP, ističući kako u Pljevljima trenutno vladaju “haos, bezakonje i mržnja spram pripadnika nacionalnih manjina”.

Iz Mešihata su saopćili ono što, osim Zukorlićevih poltrona, zna svaki pljevaljski Bošnjak, a to je da napade izvode pristalice pobjedničke velikosrpske koalicije te da su “Pljevlja vraćena u 1992. godinu”, koja se pamti po teroru, ubistvima, fizičkim napadima i napadima na imovinu Bošnjaka.

Nažalost, politički idiotizam i diletantizam, te, još više, političko besramlje i štetočinstvo, koje u Crnoj Gori demonstriraju predstavnici Zukorlićevog SPP-a, potvrdili su još jednom da se Bošnjaci ni do dan-, čak ni nakon Agresije i Genocida, nisu kutarisali političkih ličnosti spremnih da interese naroda iz kojeg potječu žrtvuju na oltaru ličnih interesa te ih podrede vlastitoj ulozi bijedne marionete političkog Beograda. /M. Drnišlić/

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!