fbpx

Završena izgradnja objekta Medžlisa Islamske zajednice u Ključu

Radi se o novoizgrađenim prostorijama, koje su namijenjene za nesmetan rad Medžlisa. Izgradnja i opremanje objekta se odvijala u nekoliko faza.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović, predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Ključ i predstavnici Općine Ključ na današnjoj svečanosti ozvaničili su završetak radova na izgradnji objekta Medžlisa Islamske zajednice u Ključu.

Radi se o novoizgrađenim prostorijama, koje su namijenjene za nesmetan rad Medžlisa. Izgradnja i opremanje objekta se odvijala u nekoliko faza.

– Okončani su svi radovi i danas vidimo jedan moderno izgrađen i opremljen objekt. Podržavali smo njegovu izgradnju skoro u svim fazama, od grubih radova, pa do utopljavanja. Uvijek se dodatno obradujemo kad vidimo rezultate našeg rada, pogotovo kad se radi o objektima koji okupljaju mladost i koji služe svrsi. Muftijstvo banjalučko i MIZ Ključ spadaju u aktivnije aplikante prema Ministarstvu i naša podrška nije izostala – kazao je ministar Ramić prilikom otvaranja objekta.

Muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović ukazao je na značaj tog objekta i da je Muftijstvo bogatije za prostorije gdje će i buduće generacije imati mogućnost edukacije, obrazovanja i mjesto gdje će vrata vjernicima biti uvijek otvorena. Zahvalio je pojedincima i institucijama koje su pomogle u realizaciji projekta.

Istakao je neophodnu institucionalnu saradnju, po uzoru na Muftijstvo banjalučko i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!