fbpx

Velikosrpski “Preokret”: Vuk i njegovi kučići u napadu na Dragana Vikića

Prisjetimo se da je Bačanović nazivao bosanski jezik verzijom srpskog jezika, agresiju na Bosnu i Hercegovinu građanskim ratom, tvrdio da je referendum za nezavisnost kriv za početak rata, Bošnjaka označavao kao bivše Srbe, otvoreno navijao za srpsko-hrvatski savez protiv Bošnjaka, relativizirao genocid, pokušavao se dosjetiti kako izbrisati sramnu mrlju zločina s manjeg bh. entiteta da bi se RS lakše osamostalio i tako dalje.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • vlahomlat 24.12.2019.

    Nisu problem nekakvi “vukovi” zato sto ce vukovi i razne druge zvijeri uvijek zivjeti u srpskom nacionalnom bicu i u umu, srcu i duzi svakog srbina. Ako je iko poznavao srpsko nacionalno bice to je bio Njegos, a on je to najbolje objasnio kada je rekao “borbi nasoj kraja biti nece” a ta ‘borba’ je zapravo ‘istraga poturica’ (istraga = istrebljenje = genocid). Problem su jugobalije koje odobravaju ili barem tolerisu sve te ‘vukove’ da bi se dokazali da oni ‘nisu nacionalisti’ i da su ‘plaho’ urbani i moderni i ‘multikultni.’

    Odgovori