fbpx

(U)vozi Miško

Istraga je fokusirana uglavnom na osobe iz Srednje Bosne, gdje je takvih slučajeva bilo ponajviše.

 

Posljednjih je nekoliko mjeseci nekoliko kantonalnih tužilaštava, uz asistenciju Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, otvorilo istragu o uvozu rabljenih putničkih vozila iz zemalja Evropske unije.

Nije riječ o sada već čuvenoj aferi s falsificiranjem EUR 1 obrazaca čiji su krakovi završavali u Hercegovini, koja, naravno, nije dobila sudski epilog.

Ovog se puta istražuju fizička lica koja su uvozila i preprodavala automobile a nisu imali za to registriran obrt. Naime, mnoštvo je osoba koje su uglavnom iz Njemačke samostalno uvozili automobile, nakon uvoza ih za prodaju oglašavali na internetu i onda prodavali trećim licima bez da su platili porez.

Istraga je fokusirana uglavnom na osobe iz Srednje Bosne, gdje je takvih slučajeva bilo ponajviše.

Kupce koji su kod fizičkih lica bez registrirane firme kupovali vozila ovih se dana poziva u policijske stanice gdje daju iskaz o tome kada su, za koliko novaca i od koga kupovali vozila, a samo u jednom slučaju zabilježenom u Kiseljaku istražuju se dva lica koja su uvezla i prodala 79 vozila. /R. S./

 

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!