fbpx

Uhljebljena Sanja Vlaisavljević

Kada je pipa počela presušivati, jer je vlaisavljevića bilo mnogo, a sve manje interesa za Bosnom i Hercegovinom, kada su se strancima počela otvarati neka nova tržišta, Sanja Vlaisavljević počela je pisati i govoriti ono što stvarno misli.

 

Kao i obično, isplatilo joj se. Godinama su stranci ulagali u Sanju Vlaisavljević, dugo je ona nakon rata bila zvijezda nevladinog sektora, promovirala navodnu kulturu dijaloga sve uz obilate grantove stranih ambasada i stranih nevladinih organizacija.

Kada je pipa počela presušivati, jer je vlaisavljevića bilo mnogo, a sve manje interesa za Bosnom i Hercegovinom, kada su se strancima počela otvarati neka nova tržišta, Sanja Vlaisavljević počela je pisati i govoriti ono što stvarno misli.

Hladovina kraj nekadašnjeg logora Kula, u predgrađu Sarajeva, bila je oaza mira u koju bježi od nasrtljivih arapskih turista koji špartaju Sarajevom i okolnim izletištima. Kada se počelo pričati o plagijatima, njezin je suprug, profesor Ugo Vlaisavljević, namah postao žrtva jednoumnog Sarajeva koje podupire samo one ideje koje podržavaju unitarističku Bosnu i Hercegovinu.

E onda se kultura dijaloga uključila i u predizbornu kampanju. Otvoreno je stala na stranu Dragana Čovića u utrci protiv Željka Komšića.

“Uhljeb vs znanstvenik”, napisala je Vlaisavljević na svom profilu na Facebooku. A “znanstvenik” je, naravno, Čović. Kada joj je napomenuto, u komentarima, ispod napisanog da joj u Čovićevoj biografiji nedostaje da je predsjednik HDZ-a “tokom rata kao direktor preduzeća ‘Soko’ prinudno tjerao na rad muslimane Mostara iz logora Heliodrom”, Vlaisavljević je odgovorila: “Bolje nego da ih je tjerao u Heliodrom.”

Sav taj trud konačno je nagrađen ovih dana. Sanja Vlaisavljević postala je savjetnica u kabinetu Ankice Gudeljević, ministrice civilnih poslova u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. Šta će tačno Vlaisavljević savjetovati Gudeljević, koja je na ministarsku dužnost stigla kao zamjenica direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko Distrikta BiH, nikome zasad nije jasno.

Ali nije teško pretpostaviti kako će izgledati angažman Sanje Vlaisavljević u naredne četiri godine. I njeni statusi na društvenim mrežama. /N. H./

Prethodni članak

Bjelorusija na raskrsnici

Sljedeći članak

Škola za (po)četnike

PROČITAJTE I...

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Hasko 29.01.2020.

    Rodjena HASANBEGOVIC i ona se pokrstila.

    Odgovori

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!