fbpx

Twitter-pajac Suljagić

Kad neduhoviti, agresivni i ostrašćeni pokušavaju biti ironični, uglavnom ispadnu smiješni. Dokazuje to svojim nalogom na Twitteru iz dana u dan ideolog Građanskog saveza Emir Suljagić, pokušavajući zabaviti ono pet-šest svojih pratitelja na toj mreži.

Kad neduhoviti, agresivni i ostrašćeni pokušavaju biti ironični, uglavnom ispadnu smiješni. Dokazuje to svojim nalogom na Twitteru iz dana u dan ideolog Građanskog saveza Emir Suljagić, pokušavajući zabaviti ono pet-šest svojih pratitelja na toj mreži.

Tako je i ovih dana, pokušavši biti ironičan, uz svoje male, ali umne misli, na svom nalogu zalijepio fotografiju na kojoj su fotografirani na kahvi Aljoša Čampara, ministar unutarnjih poslova FBiH, i Asim Metiljević, urednik portala Slobodna Bosna. Pored te fotografije kopija rješenja na kojem stoji kako je Suzana Mijatović uposlenica Direkcije za evropske integracije.

K’o biva, tako je Mijatović dobila posao u DEI. Tako funkcionira mozak Emira Suljagića. Nastranu to što je Suzana Mijatović, dugogodišnja hrabra novinarka Slobodne Bosne još prije 20 godina, kada je to značilo nositi glavu u torbi, u Slobodnoj Bosni pisala o HDZ-u, njegovim čelnicima, kriminalcima, ratnim zločincima i tajkunima ono što Suljagić smije tek danas udobno sakriven iza računara.

Ono što Suljagić ne zna jeste to da Suzana Mijatović već više od godinu dana ne radi u Slobodnoj Bosni. Da je nakon što je otišla iz tog medija bila  urednica portala Klix. Pa onda mjesecima bila bez posla, upravo i zbog svog pisanja o HDZ-u. I tek onda, nakon uredno provedenog konkursa, uspjela je dobiti posao u DEI. Njoj, za razliku od Suljagićeve aktuelne supruge, nije niko pomagao.

Kada već u takav kontekst stavlja Slobodnu Bosnu, trebao bi Suljagić probati objasniti kako se u impresumu portala Slobodna Bosna kojeg pljuje po Twitteru, nalazi osoba koja se zove i preziva isto kao i član Glavnog odbora Građanskog saveza.

Da li je izvjesni Hadžović, koji piše (uglavnom gluposti) na portalu, ista osoba kao i ona u rukovodstvu GS? Stavljajući bivšu novinarku u kontekst namještanja poslova u državnoj službi, Suljagić se jadno pokušao osvetiti za ono što je Mijatović prva objavila u SB prije nekoliko godina.

Policijski zapisnik nakon uviđaja nastalog nakon što je sadašnji profesor, nekadašnji propali kantonalni ministar i državni doministar premlatio svoju bivšu suprugu. O čemu je ona, bivša supruga, također na stranicama SB, svjedočila nekoliko mjeseci kasnije.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!