fbpx

TIKA podržala rad Udruženja žena ”Sehara“ iz Goražda

TIKA je donirala materijale među kojima su pamuk, vuna, svila i tome slično

 

 

Turska Agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) donacijom materijala podržala je rad Udruženja žena ”Sehara“ iz Goražda, u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju TIKA-e navodi se kako udruženje djeluje od 2012. te da su organizirali mnoge radionice kako bi pomogli, između ostalog, poboljšanje ekonomske situacije žena žrtava rata i žrtava nasilja.

Navodi se kako Udruženje, pored edukacije tkanja, pletenja, šivenja, izrade suvenira i nakita, organizuje i izložbe. U saopćenju je rečeno kako je TIKA rad Udruženja pomogla donacijom materijala među kojima su pamuk, vuna, svila i drugi.

Predsjednica udruženja Fadila Radmilović kazala je kako su edukacije žena žrtava rata i žrtava nasilja, koje su jedna od ranjivih grupa društva, važne u prevazilaženju doživljene traume te ponovnom uključivanju u društveni život.

Koordinator programa TIKA-e Sarajevo Muhammed Unal kazao je kako snažne žene u društvu ukazuju na snažnu porodicu, ali i državu.

”TIKA pridaje važnost projektima iskorjenjivanja zlostavljanja i nasilja nad ženama. Drago nam je da radionicama možemo biti dio projekta ekonomske podrške i ponovnog uključivanja žena žrtava u društveni život”, rekao je on.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!